7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

 Uspešna nedelja šentjurskih atletov

Slovenske Konjice, Maribor, Čakovec (CRO), 26. 9. 2021Zadnja septembrska nedelja je bila za atlete Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur ponovno zelo uspešna. Najprej je zmagovalnih stopničk razveselila Tjaša Vrtačič z osvojeno bronasto medaljo med članicami na Prvenstvu Slovenije na cestnem teku na 10 km, ki je bilo v Slovenskih Konjicah. Uspeh je dopolnil med člani še Blaž Brečko, ki si je pritekel 8. mesto.

V teku na 5 km je odlično 3. mesto dosegel Martin Artnak v kategoriji do 27 let, za ovratnik pa mu je dihal Jakob Cmok, ki je na koncu osvojil 5. mestu. Prav tako bronasto medaljo je v Mariboru na Prvenstvu Slovenije U14 osvojil tudi Val Filej na 1,000 m. Dosežen čas je tudi nov klubski rekord (prejšnjega je na istem stadionu leto nazaj tekel Martin Artnak).

Tretjih mest pa še ni bilo konec, saj je Urška Ogrizek nastopila za reprezentanco Slovenije U16 na meddržavnem atletskem srečanju v Čakovcu na Hrvaškem. Nastopila je v teku na 100 m in bila najboljše uvrščena Slovenka kot tretja v cilju.

Sorodne novice

Šentjurski atleti na 55. Prvenstvu slovenskih občin v krosu

Jure Godler

Val Filej je postal državni prvak

Jure Godler

Urški Ogrizek naslov državne prvakinje, Filipu Cmoku klubski rekord

Jure Godler

Urški Ogrizek zmaga na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije

Jure Godler

Urška Ogrizek pokalna atletska prvakinja Slovenije

Jure Godler

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več