21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Nasmejan petek trinajsti in dolenjska sobota

Nova kavarna Pri Kulturni pip’ci ponovno vabi na pester prihajajoči vikend. Petek trinajsti gor ali dol, Šentjur bo prevzel smeh. Tokrat se bo ob 20. uri odvijal že 2. Epik komični večer, kjer bodo svoje prigode delili odrov navajeni standuperji. V goste Pip’ce prihajajo Matic Kokošar, študent, ki je trenutno odrske deske zamenjal za učiteljski kateder, Dejan Ikovic, ki se svojih tem loteva z vidika prebivalca precej odročnega slovenskega kraja, in Matevž Baloh, ki zna povedati kaj zanimivo smešnega ali smešno neprimernega.

V soboto, 14. avgusta, pa se bo ob 20. uri odvil prvi Epikulinarični večer. Gre za Pip’cina popotovanja po slovenskih regijah in odkrivanje njihovih najlepših biserov – glasbe ter hrane in pijače. Na prvem Epikulinaričnem večeru se boste lahko podali nekaj kilometrov južneje od nas ter spoznali glasbo in kulinariko Dolenjske. Razvajanje ob kapljici rujnega in prigrizkih bo popestril koncert dolenjskega glasbenika Borta Rossa. Bort je vsestranski glasbenik, ki se je po več žanrsko raznolikih projektih odločil posvetiti lastni avtorski glasbi. Gre za izjemno močnega avtorja in vokalista, ki zlahka vzbudi pozornost poslušalca ter ga ponese daleč stran.

Vstop na oba dogodka je prost.

Kavarna Pri Kulturni pip’ci skrbi, da kulturno dogajanje in dogajanje na sploh ne postane žrtev čudnih časov. Tedensko se namreč na ploščadi pred Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur nekaj dogaja, se smeji, pije dobro kavo in na splošno krepi kulturo. Skozi poletje se bodo odvili komični večeri, monokomedije, stand upi, kulinarični večeri in druženja ob izvrstni glasbi. Naj ne pozabimo na spontane petke in pa na sobotne kavne zgodbe, kjer skupaj s kavnimi eksperti razvajajo s kavo, kot je še ne poznate. Prav nič drugače ne bo tudi, ko bodo v modo spet prišli puloverji in nova priporočila NIJZ.

Sorodne novice

Trio komikov na Ponikvo privabil množico obiskovalcev

Jure Godler

Balerina Antoneta Turk na prvi Ipavčevi čajanki

Jure Godler

Kaj je skupnega monodrami, čajanki in koncertu? Kavarna Pri Kulturni pip’ci!

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Možiček z režiserjem

Jure Godler

Hrvaški “predavatelj” zabaval občinstvo Pri kulturni pip’ci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več