13.5 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Neža Grohar postala faca meseca decembra

Dramlje, 30. 12. 2020 – Predzadnji mesec minulega leta smo že poročali o uspehu Neže Grohar, ki je pri svojih šestih letih narisala risbo, ki je bila osnova za oblikovanje posode za dobrodelno kolekcijo emajlirane posode ENAMELIE »BY NEŽA FOR KIDS« za program TOM telefon. S tem se njena zgodba o uspehu še ni končala, kajti njene risbice za emajlirano posodo, ki dišijo po dobrodelnosti, so jo pripeljale še do naziva Faca meseca decembra.

Izbor ni bil mačji kašelj

Faco meseca izbira spletni časopis za otroke Časoris skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Strokovna komisija je imela v mesecu decembru zelo težko nalogo. Najprej so se odločali, kdo bo nominiran za faco decembra in kdo od teh bo postal zadnja faca leta 2020. Izmed petih nominirancev sta se v ožji izbor uvrstila kar dva (posameznica in skupina) iz naše občine.

V ožji izbor se je uvrstila skupina osnovnošolcev od šestega do osmega razreda iz OŠ Hruševec Šentjur. To so: Matevž in Voranc Ocvirk, Matej in Tadej Mlačnik, Klea TestaniereTaja Gaberšek in Zala Plevnik, ki so ustvarili svoj pevski zbor. Želeli so se predstaviti tudi v živo, a jim je korona to preprečila. Tako so z božičnim hitom navduševali na daljavo številno občinstvo in ob tem očarali in prepričali komisijo, da so pevci s Kalobja prišli v ožji izbor.    

Zadnja faca v letu 2020

Druga nominiranka iz naših logov pa je učenka drugega razreda OŠ Dramlje Neža Grohar, ki je narisala risbico za emajlirane posode v dobrodelni kolekciji, namenjeni za Tom telefon. Kot so zapisali na svoji spletni strani, je komisija dolgo tuhtala in se nazadnje odločila, da faca decembra postane Neža Grohar. Tako faci decembra Neži Grohar kot nominirancem s Kalobja iskreno čestitamo in izražamo ponos. Naj še dodamo, da se Nežina posoda že prodaja v Mercator tehniki. (Majda Rezec, foto: osebni arhiv)

Sorodne novice

Risba mlade Drameljčanke osnova za oblikovanje posode

Jure Godler

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec

Na OŠ Dramlje imamo novega »sošolca« Jacka!

Jure Godler

Največ o občini vedo Drameljčani

Jure Godler

Prejeli smo: OŠ Dramlje je obiskal predsednik Republike Slovenije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več