21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Drameljčani so šli okrog sveta

Dramlje, 19. 3. 2024 – Air Dramlje je na torek vzletel iz letališke steze v telovadnici Osnovne šole Dramlje in učence, učitelje in obiskovalce dobrodelnega koncerta Gremo okrog sveta odpeljal na glasbeno potovanje. Že tretje šolsko leto je Osnovna šola Dramlje, v organizaciji Andreje Črešnar Pungaršek in Maje Šantl, pripravila tradicionalni dobrodelni koncert. Vsa zbrana finančna sredstva so namenjena šolskemu skladu in otrokom za plačilo nadstandardnih šolskih dejavnosti.

Andreja in Maja sta z najmlajšimi pevci najprej obiskali in spoznavali Španijo s flamenko plesalko Nino. Z navijačico Ano so obiskali daljno Ameriko in navdušili Holywood. S šarmantnim Luko so spoznavali zanimivosti Madžarske. Frau Marija iz Nemčije se je skupaj z njimi učila dvojine in prave slovenske izgovorjave. Najstarejše pevke pa so z Robijem obiskale glamurozno Francijo. Na koncu pa so se vsi skupaj z mladima muzikantoma Janom Čretnikom in Miho Lavbičem vrnili v najlepšo deželo Slovenijo. Najbolj pa nas je vse presenetila njuna nova pevka, ki je bila kar naša draga ravnateljica Mirjana Aužner.

Navduševali

Pevke in pevec so s svojim petjem navduševali polno telovadnico OŠ Dramlje in posebno strokovno žirijo, ki je imela res težko nalogo, izbrati in podeliti vozovnice za najboljše štiri pevce, ki bodo 23. aprila v OŠ Hruševec tekmovali v predtekmovanju projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo v organizaciji NT&RC. Letalsko vozovnico za predtekmovanje so prejele Nina Belak, Larisa Škorjak, Nuša Štrajhar in Valentina Jager.

Poslušalci pa niso uživali le v odličnih drameljskih pevskih talentih, ampak tudi v zvočnih in svetlobnih efektih, ki so jih prispevali člani Ansambla Unikat, ki drameljski šoli vsako leto prijazno pomagajo, da je tradicionalni dobrodelni koncert resnično na visokem nivoju. Za njihovo pomoč smo jim drameljski učenci in učitelji res hvaležni. Kam pa gremo naslednje leto? Še ne vemo čisto … Zagotovo pa se dobimo v telovadnici Osnovne šole Dramlje, kjer bomo z močnimi aplavzi nagrajevali mlade drameljske glasbene talente. (Lucija Jager)

Sorodne novice

Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Jure Godler

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler

V Dramljah pojemo slovenske pesmi

Jure Godler

Drameljski učenci upodobili Josipa Ipavca v pop art tehniki

Jure Godler

Neža Grohar postala faca meseca decembra

Majda Rezec

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več