0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Šentjur, 12.7.2022 – Edina šentjurska prvoligaška ekipa – ekipa KK Šentjur z izbiro trenerja ni imela sreče. Danes so se razšli z novim trenerjem Davorjem Brečkom. Obrazložitev, zakaj je do tega prišlo, je v izjavi za javnost podal predsednik kluba Dušan Debenak in ga spodaj objavljamo v celoti:

KK Šentjur je medije pred časom obvestil o podpisu triletne pogodbe s trenerjem Davorjem Brečkom. Pred začetkom pogovorov z njim o morebitnem prihodu v KK Šentjur smo od omenjenega trenerja želeli eksplicitno informacijo o tem, ali še ima kakršnekoli obveznosti do KK Terme Olimia Podčetrtek oziroma ali je popolnoma prost v iskanju in morebitnem podpisu pogodbe z drugim klubom. Ko nam je zatrdil, da mu je pogodba s KK Terme Olimia Podčetrtek potekla, ter da nima več nikakršnih obveznosti oziroma obligacij do kluba iz Podčetrtka, smo z njim začeli voditi pogovore o njegovem delovanju v KK Šentjur. Po uspešno končanih pogovorih sva obe stranki podpisali pogodbo o sodelovanju v sezonah: 2022/23, 2023/24 in 2024/25.

Takoj po podpisu pogodbe je trener začel skupaj s svojimi sodelavci in vodstvom kluba sestavljati ekipo za prihajajočo sezono. Na njegov predlog smo se dogovorili za sodelovanje z nekaterimi košarkarji za prihajajočo sezono 2022/2023 in z njimi podpisali pogodbe.

Izjemno neprijetno presenečeni smo bili, ko nas je po vseh zgoraj navedenih dejstvih Davor Brečko pred nekaj dnevi, po udeležbi na Občnem zboru oziroma Skupščini KK Terme Olimia Podčetrtek, obvestil, da je imel v prejšnjem klubu podpisano pogodbo o zaposlitvi z enim od sponzorjev kluba, v kateri naj bi bil zapisan 6-mesečni odpovedni rok. Zato naj bi mu bilo delo v KK Šentjur onemogočeno, navkljub podpisani pogodbi.

V KK Šentjur smo nad takšnim ravnanjem trenerja Davorja Brečka ogorčeni, saj smo v času najbolj aktivnega obdobja na košarkarski »tržnici«, ko vsi klubi pospešeno sestavljajo moštva za prihodnjo sezono. KK Šentjur bo izkoristil vsa pravna sredstva za zaščito svojih interesov in povrnitev škode, ki jo je utrpel zaradi zgoraj navedenih dejanj. O nadaljnjih korakih, vezanih na sestavo strokovnega in igralskega kadra za sezono 2022/2023 vas bomo sproti obveščali. Dušan Debenak, predsednik KK Šentjur

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

KK Šentjur: Znesli so se nad golobradimi Slovanovci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več