27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Ob prazničnem decembru v mestu glasbe so mesto okrasili

Šentjur, 1. 12. 2022 – Že drugo leto zapored sta Razvojna agencija Kozjansko v soorganizaciji Občine Šentjur v prazničnem času organizirali okrasitev Šentjurja. Tokrat so center okrasitve postavili na Mestni trg, pred stavbo občine, prizorišče okraševanja pa razširili tudi po pešpoti ob Pešnici, pred Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur in cerkvijo sv. Jurija v Zgornjem trgu. Projekt so poimenovali Praznični december v mestu glasbe. K sodelovanju pa povabili šentjurska društva, šole, vrtce in druge javne zavode, da skupaj ustvarijo praznično vzdušje v kraju. Tokrat so si organizatorji veliko smrečk, ki so jih postavili po Šentjurju tudi izposodili in bodo tudi po praznikih še naprej rasle, saj so posajene v loncih.

Okraševalcem – letos jih je bilo kar 32 skupin, so organiztorji položili na srce naj se trudijo pri okraševanju  držati rdečih, zelenih in zlatih barv. Uvodoma pa so se okraševalci zbrali v avli IKC na kratki uvodni prireditvi. Prvotnega načrta, da bi se dobili na ploščadi pred IKC žal niso mogli izvesti, saj je rahlo škropilo.

Iz 23 na 32

Zbrane je v imenu organizatorjev pozdravila Kvirina Martina Zupanc. “V lanskem letu te akcije zaradi ukrepov nismo mogli izvesti na način, da bi se dobili in skupaj začeli z okraševanjem,” je uvodoma povedala Zupančeva. Pohvalila je trend naraščanja sodelujočih skupin, saj je število teh iz 23 lanskega leta naraslo na 32, ki so skupaj okrasili kar 46 smrečk. Ob klopcah ob Pešnici pa so okraševali po dve smrečki. Zapel je zborček Glasbene šole Šentjur, pod vodstvom Tine Pečar. Na kitari jih je spremljal Uroš Eferl.

Zbrani pa so lahko poskusili tudi tri božične čaje, ki so jih pripravili v Zeliščni kmetiji Kalan. Obiskovalci so imeli možnost preiskusiti vse tri čaje in glasovati za tistega, ki jim je bil najbolj všeč. Zmagovalni čaj pa bo naslednje leto tudi del Šentjur TOUR turistične ponudbe in ga bodo prodajali v TIC-u. Za pogostitev sodelujočih pa sta poskrbela Tom in Edith Costo. (Jure Godler) 

Sorodne novice

S priznanji mesta otvorili Šentjurjevo

Jure Godler

V Gorici pri Slivnici so se srečali predstavniki LAS-ov

Jure Godler

Predstavili Kulturno z(a)vezo in decembrsko dogajanje

Jure Godler

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Jure Godler

KUL bazar je bil kul

Jure Godler

Ob zaključku razstave Slomškova polica na Kocki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več