5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Ob zvokih harmonike in klarineta

Šentjur, 25. 4. 2015 – Revija narodnozabavnih ansamblov, kateri sledi veselica, je na Šentjurjevem postala prava stalnica. Prenekateri krajan komaj čaka večer narodnozabavnih ritmov, plesa in dobre družbe. Zvoki polk in valčkov so se iz prireditvenega šotora pred Galerijo Zgornji trg začeli razlegati ob šestih popoldne, trajali pa so do zgodnjih jutranjih ur. Na letošnji, že petnajsti reviji zapovrstjo, so nastopili ansambli Lunca, Sekstakord, Mladi upi, Mladi korenjaki, Vžig, Domen z Vižarji, Vihar, Namen, ansambel Simona Gajška, Šentjurski muzikanti, Veseli svatje. Slednji so svoje igranje nadaljevali na veselici. Obiskovalci so lahko uživali v raznoliki glasbi, ki jo ta ansambel izvaja.

Začetki te štajersko-gorenjske naveze sicer segajo v leto 2005, ko so si zadali cilj: »S kvalitetnim izvajanjem in ljubeznijo do slovenske narodno-zabavne in zabavne glasbe, predvsem pa s svojo energijo in iskrenim odnosom ljudi razveseliti in osvojiti ter osrečiti srca vseh, ki jim glasba pomeni razvedrilo.« Na mnogih tekmovanjih doma in v tujini so dobili visoke nagrade, izdali pa so tudi že dve zgoščenki. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

V drugo je lokarska veselica uspela

Tjaša Ferlež

Vreme omogočilo, da je Dobjanska noč uspela

Tjaša Ferlež

Po štirih letih zopet revija vokalnih skupin

Jure Godler

Po treh letih znova poklicali pomlad

Jure Godler

Krivulja Kresne noči znova navzgor

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več