13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Občinski odbor SDS Šentjur na obisku v evropskem parlamentu

Bruselj, 22. 3. 2023 – Člani občinskega odbora Slovenske demokratske stranke Šentjur so se konec tedna odpravili na izletu v Luksemburg in Bruselj. Avtobusna odprava je proti Belgiji krenila v sredo zvečer, 22. marca, in v zgodnjih jutranjih urah prispela v Luksembourg. Izletniki so si ogledali Notre Dame Cathedral in v njej tudi zapeli. Med sprehodom po samem mestu je po dolgi nočni vožnji prav prišla prva jutranja kava.

Pot so nadaljevali do kraja Waterloo, ker se je v nedeljo, 18. junija 1816, v bitki med Napoleonovimi četami in Koalicijo sedmih sil začrtala nadaljnja zgodovina Evrope. Bitka je bila usodna za Napoleona, ki je bil izgnan na otok Sv. Helena, kjer je nekaj let kasneje tudi umrl. V četrtek so v popoldanskih urah prispeli v Bruselj in prosti čas izkoristili za ogled starega mestnega jedra ter pili pregrešno drago pivo.

Evropska poslanka

Petkovo deževno jutro je bilo kot naročeno za ogled evropskega parlamenta, kjer jih je sprejela naša evropska poslanka Romana Tomc. Poučni dve uri sta se končali s skupinskim slikanjem in plesom ob zvokih harmonike. Ob slovenski pesmi niso ostali ravnodušni niti bruseljski uradniki in ostali obiskovalci, ki so brundali ob igranju Slakovih in Avsenikovih skladb.

Harmonika je kasneje odmevala še v bruseljskem parku. Prav zanimivo je bilo opazovati mladino, ki se je nabirala okoli naših pevcev in po vsaki skladbi veselo vzklikala ter ploskala. Mesto Brugge je izletnike pričakal v soncu in vetru. Popoldan je ob ogledu mesta, ki je pod Unesco zaščito, hitro minil in prav prilegla se je večerja v lokalni pivnici. Muhasto vreme je izletnike na sobotno jutro spremljalo ob vodenem ogledu Bruslja in Atomiuma. Kljub temu pa so vsi zadovoljni in nasmejani zapustili Belgijo ter se odpravili proti domu. Zaključek vseh je bil, da želijo prihodnje leto ogled še kakšnega parlamenta. Katerega, pa naj ostane skrivnost. (SDS)

Sorodne novice

Obiskali Belo krajino in našli rdečo ovco

Jure Godler

Ponkovški gasilci iskali medvede po Kočevju

Urša Kajba

Drameljski upokojenci vandrali po deželi suhe robe

Jure Godler

Prejeli smo: Odbor SDS pomagal odpravljati posledice poplav

Jure Godler

‘Občino Šentjur bomo naredili veselo in sproščeno’

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Po poteh našega kraja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več