17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Občni zbor PGD Planina pri Sevnici

V soboto, 09. marca 2013, smo se zbrali člani PGD Planina pri Sevnici na svojem že 120-jubilejnem rednem občnem zboru v prostorih kulturnega doma v Šentvidu pri Planini. Poleg članov PGD so se zbora udeležila društva iz GZ Šentjur in sosednjih gasilski društev, predsednik GZ Janko Cerkvenik in poveljnik GZ Šentjur tov. Martin Cmok, župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in podpredsednik KS Planina Ivan Koželj.

Občni zbor so pričeli najmlajši z kratkim kulturnim programom, nadaljeval pa ga je dolgoletni predsednik Rihard Stopinšek, ki se je letos poslovil z funkcije predsednika. Po kratkem uvodnem nagovoru in izvolitvijo delovnega predsedstva in drugih organov zbora se je nadaljeval zbor z poročili predsednika, poveljnika in blagajnika PGD Planina. Predsednik je v svojem poročilu na opisal delo PGD na organizacijskem delu v minulem mandatnem obdobju katerega ni bilo malo, predvsem na področju zagotavljanja maksimalne varnosti gasilca z nabavo osebno zaščitnih sredstev kot tudi ostale tehnične opreme za hitro in varno ukrepanje na intervencijah. Sledilo je poročilo poveljnika Luke Tonjko, ki je podal poročilo o delu operative in poročilo dolgoletne blagajničarke Frančiške Hvalc z finančnimi rezultati društva.

Z delom je nadaljevala Kandidacijska komisija, ki je predstavila kandidate za vodenje društva v letih 1013 – 2018 in nadaljevali smo z javnimi volitvami predsednika in poveljnika in v nadaljevanju upravnega odbora, nadzornega odbora, disciplinske komisije in člane poveljstva. Za predsednika PGD Planina pri Sevnici je bil enoglasno izvoljen Andarž Hladin in za poveljnika Luka Tonjko, prav tako so bili brez glasu proti izvoljeni člani upravnega in nadzornega odbora, člani poveljstva ter člani disciplinske komisije. Po končanih volitvah se je novoizvoljeni predsednik v imenu vseh novoizvoljenih članov vodstva PGD Planina pri Sevnici zahvalil za zaupanje in predstavil plan dela za leto 2013 s poudarkom na pripravah in izvedbi slavnosti ob 120 letnici društva.

Sledila so podelitev priznanj, spričeval o opravljenih specialnostih in napredovanjih, delo sta opravila predsednik in poveljnik GZ Šentjur ter poveljnik društva. Po pozdravih in čestitkah gostov novemu vodstvu PGD, se je predsednik GZ Šentjur zahvalil staremu vodstvu PGD za opravljeno delo v želji, da bodo še naprej ostali tvorni člani društva. Občni zbor je pozdravil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je prav tako čestital novoizvoljenemu vodstvu in jim zaželel veliko delovnih uspehov pri vodenju društva, predstavil delo občinskih organov predvsem iz finančnega področja in zagotovil, da se sredstva namenjena opravljanje javne gasilske službe ne bodo zmanjšala, kljub veliki gospodarski in finančni krizi in kljub temu, da je občina Šentjur pri zagotavljanju teh sredstev med vodilnimi v Republiki Sloveniji.

Podpredsednik KS Planina Ivan Koželj je v imenu sveta KS pozdravil občni zbor, čestital novemu vodstvu in se zahvalil za aktivno delo društva v kraju na vseh področjih družbenega dogajanja na Planini, prav tako se je kot predstavnik firme Tajfun d.o.o. zahvalil za dobro sodelovanje in zagotovil, da bo firma Tajfun po svojih močeh finančno pomagala društvu pri dosegu zastavljenih ciljev.

Člani PGD Planina so se z priložnostnimi darili zahvalili za minulo delo dolgoletni blagajničarki Frančiški Hvalc za njeno 29 letno delo blagajnika v društvu, tajnici Andreji Tovornik za delo zadnjih dveh mandatnih obdobji, dolgoletni predsednici komisije za ženske Bobek Tiniki in predsedniku Rihardu Stopinšku. Na koncu se je novi predsednik Andraž Hladin še enkrat zahvalil za zaupanje in povabil vse navzoče, da ob kozarcu rujnega ostanejo še v dobri družbi planinskih gasilcev. (M. L.)

 

Sorodne novice

Angelska nedelja – dogodek, ki je presegel pričakovanja

Urša Kajba

Na Planini vse – od zrnja do pršjače

Jure Godler

Kosec koso brusil zopet v Paridolu

Jure Godler

Močno neurje odkrivalo strehe in lomilo drevesa

Jure Godler

Na Angelski nedelji predstavili stare obrti

Jure Godler

Kračjada ima prihodnost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več