8.8 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Obeležili 50-letnico delovanja PGD Prevorje

Prevorje, 21. 10. 2023 – S slovensko himno so prevorski gasilci naznanili začetek slavnostne seje v počastitev 50-letnice delovanja PGD Prevorje. Gasilci so v kraju pomembni tudi za družabno dogajanje, združujejo ljudi in vzgajajo mladino s plemenitim namenom, da ob vsakem času nesebično priskočijo na pomoč sočloveku, ki se znajde v stiski.

Po uvodnem pozdravu je navzoče pozdravil predsednik PGD Prevorje Jure Jevšnik. Povzel je zgodovino in razvoj društva, od prve garaže pa do novega objekta, ki je spremenil tako krajinski pogled kot pridobitev primernih, lepo urejenih prostorov za dobro delovanje društva. Gasilci so vseskozi odlično skrbeli za opremo in posodobitve. V letošnjem letu čakajo še na novo gasilsko vozilo GV1, ki bo nadomestilo 25 let staro gasilsko vozilo GVV1.

Povezujejo ljudi

“Zgodovina našega društva ni najdaljša. Zvedati se je treba, da smo tukaj povezani ljudje različnih starosti, z različnimi hobiji, z različnim slogom življenja, vsem pa nam je skupno – da smo vedno pripravljeni pomagati ljudem, ko jih doleti kakšna nesreča ali pa naravna katastrofa. Pravijo, da je prvih 100 let težkih, potem pa je malo lažje. Smo na pol poti in verjamem, da se bo zgodba nadaljevala še mnoga leta”, je zaključil govor predsednik Jure Jevšnik.

V nadaljevanju so podelili priznanja najbolj zaslužnim članom PGD Prevorje in se zahvalili za preteklo delo. Podelili so priznanja Gasilske zveze III. in II. stopnje. Dobitnik gasilske plamenice I. stopnje pa je bil Boštjan Novak, poveljnik društva. Da društvo uspešno deluje v kraju in širše, je veliko odvisno tudi od lokalne skupnosti in povezovanja drugih društev, kar so izkazali s podelitvijo zahvalnih plaket predstavnikom lokalne skupnosti, vsem društvom v kraju, Podružnični osnovni šoli Prevorje in vsem gasilskim društvom v občini in okolici.

Čestitke ob jubileju, za delo in poslanstvo so izrekli tudi gostje: podžupanja Občine Šentjur Silva Koželj, predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in predsednik KS Prevorje Jožko Pacek. Za glasbeno popestritev sta poskrbela člana PGD Prevorje harmonikar Žiga Polšak, ki je z živahnimi vižami navdušil poslušalce, in citrarka Jasmina Levičar z nežnimi in čutnimi zvoki citer. Večer in slavje se je nadaljevalo v prijetnem klepetu ter ogledu in občudovanju novega kipa, zavetnika gasilcev, Sv. Florijana, ki je postavljen na parkirišču pri gasilskem domu v čast 50. obletnice delovanja PGD Prevorje.

Sorodne novice

Leto 2023 zaznamovala ujma in solidarnost

Tjaša Ferlež

Neurje ni prizaneslo niti gasilskemu domu

Tjaša Ferlež

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več