29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Obnovili bodo 845 m ceste Pešnica–Podgrad

Šentjur, 6. 7. 2018 – Župan mag. Marko Diaci je danes podpisal pogodbo za izvedbo del, obnovo 845 dolgega odseka lokalne ceste Pešnica–Podgrad. Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje Tomgrad d. o. o. iz Podčetrtka, pogodbo z županom je podpisal direktor Tomaž Hohnjec. Obnova ceste na odseku od križišča z JP do križišča pri kapelici v Podgradu se tako lahko prične. Obstoječa je namreč povsem dotrajana in močno poškodovana (razpoke, posedki, udarne jame). Tako bo cesta iz 3 metrov razširjena na 4 metre, celotna voziščna konstrukcija se bo utrdila in uredila, prav tako kanalizacijski vodi, telekomunikacije ter javna razsvetljava. Dela naj bi izvajalec izvedel v roku enega leta, pogodbena vrednost pa je dobrih 419.000 evrov (brez DDV). Spomnimo, da je Občina Šentjur v letu 2012 pristopila k urejanju te lokalne ceste z ureditvijo mostu preko potoka Pešnica in ceste v dolžini 400 metrov. Most je bil razširjen na primerno širino za srečevanje dveh osebnih vozil in izgradnjo pločnika. Z novo investicijo pa bo občina dodatno poskrbela za boljšo prevoznost in predvsem večjo prometno varnost na tem območju.

Številna gradbišča

Ob podpisu pogodbe je župan mag. Marko Diaci spomnil še na aktualne investicije v cestno infrastrukturo, ki so precej obsežne. »Med največjimi so obnova ceste v Ulici I. celjske čete, ureja se odsek Razborje–Hotunje v KS Dramlje, kjer je predvidena tudi obnova ceste skozi naselje Dramlje, kar pomeni dokončno ureditev središča kraja.  Prav tako se vrši obširna obnova ceste Vrbno–Goričica,« je nekatere projekte naštel župan. Pospešeno se skozi sezono izvajajo dela na javnih poteh in nekategoriziranih cestah, kjer je občina sofinancer v sodelovanju s krajani in krajevnimi skupnostmi. Dobro je sodelovanje z Direkcijo RS za infrastrukturo, ki je že uredila cesto Loke–Ledinščica, trenutno se ureja cesta s Planine proti Sevnici, prav tako se gradi most čez Voglajno »pri Zikošek«. Predvidena je še izgradnja pločnika Stopče–Grobelno, usklajevanje poteka za ureditev krožišča pri Aspari. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Literarno glasbeni večer v Kozjem

Jure Godler

Pesmi o času koronavirusa predala podžupanji

Jure Godler

Pričela se bodo dela za komunalno ureditev industrijske cone jug 3

Jure Godler

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več