19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola

Šentjur, 3. 6. 2021 – Policisti PP Šentjur pri Celju so včeraj nekaj po 21.30 uri v Gorici pri Slivnici imeli v postopku 64-letnega voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so izdali obdolžilni predlog, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Prav tako so nekaj po 23.30 uri v kraju Goričica obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 22-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski steber. Vozniku je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so izdali obdolžilni predlog, prav tako pa bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje. V vozilu je imel sopotnico, ki pa na srečo ni bila telesno poškodovana.

Vse voznike pozivamo, naj ne sedajo za volan, če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom kakršnihkoli psihoaktivnih snovi. Takšna ravnanja so izredno nevarna za voznike same, še posebej pa za ostale nič krive udeležence v cestnem prometu. Prav tako vse voznike pozivamo, naj vozijo strpno, previdno in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, vremenu in stanju vozišča. (Marjan Strašek, PU Celje)

Sorodne novice

Ne samo 40 dni, brez alkohola že več kot 40 let!

Jure Godler

Pijan povzročil prometno nesrečo v času policijske ure

Jure Godler

Divjal po Šentjurju in neuspešno skušal pobegniti policistom

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Prejeli smo: Učenci OŠ Franja Malgaja delovali preventivno

Jure Godler

PU Celje: Stanje prometne varnosti se je močno poslabšalo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več