3.4 C
Šentjur pri Celju
31/03/2020
sentjur.net

Obvestilo: Sodelujte pri promociji Šentjurja

V mesecu juniju prihaja Dirka po Sloveniji 2019. Karavana najboljših kolesarjev bo ponovno peljala v dveh etapah skozi Šentjur in z njo kamere nacionalke ter predvsem Eurosporta z milijoni gledalcev in prenosom v živo!! Imamo odlično priložnost za promocijo naših krajev, vse pa je odvisno od nas, koliko se bomo angažirali. Če imate željo, da boste sodelovali pri tem projektu, se javite, da bomo sporočili organizatorjem in snemalcem.

 1.  Prvič pride dirka skozi našo občino v sredo, 19. junija, in sicer iz smeri Štor ter skozi Vrbno in Šentjur, nato pa proti Planini, na Planino in s Planine na Šentvid. Kamere bodo praktično ves čas na progi, kar nam daje krepko minutažo. V Šentjurju bodo nekje med 14:30 – 15:00, na Planini med 15:00 in 15:30, odvisno od hitrosti kolesarjev. https://tourofslovenia.si/sl/etapa/1 – tu najdete časovnice, profile dirke, itd.

 2.  Nato še 2. etapa, v četrtek, 20. junij. Kolesarji se bodo pripeljali iz smeri Šmarje pri Jelšah, skozi Grobelno, skozi Šentjur (krožišče in nato po Ljubljanski nazaj na regionalko proti Celju). V Šentjurju bodo nekje ob 13:45 – 14:25. https://tourofslovenia.si/sl/etapa/2

 3.  Pri promociji dirke sodeluje tudi Slovenska turistična organizacija, zato je možno dobiti zelene zastavice I feel Slovenia, vendar mi morate javiti čim prej količine.

 4.  Zaželeno je, da bi vključili čim več navijačev, zato vas prosim, da po svojih kanalih kolege, sokrajane, obvestite o dogajanju in morda pritegnete k sodelovanju še koga. V kolikor se pripravlja kakšna posebna atrakcija, se lahko posname vnaprej, torej zjutraj pred neposrednim prenosom, možno se je dogovoriti s snemalci.

Primer, kako so izjemno promocijo lansko leto pripravili Laščani:

Takšni prizori se potem predvajajo zelo pogosto skozi povzetke dirk, pri poročilih, itd. .

Za čim bolj privlačen prenos so ključni gledalci ob trasi, navijači, atrakcije, transparenti, napisi na cesti, formacije ob progi … (te dni aktualen Giro d Italia). Sicer pa dobrodošle izvirne ideje, če potrebujete pomoč pri izvedbi, vam bomo pomagali. Kolesarska, planinska društva, rekreativci, vabljeni k sodelovanju! Seveda je to tudi odlična priložnost za vašo promocijo. Šentjurski gasilci nam že pripravljajo posebno presenečenje, za kar se jim zahvaljujemo. Dajmo letos poskrbet, da bo si bodo gledalci zapomnili našo občino. Fight for Green!

Zainteresirani pišite na obcina@sentjur.si.

Sorodne novice

Vozili po levem pasu in povzročili kilometrske zastoje

Zoran Borovšak

Zaradi kolesarske dirke bo oviran promet

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več