15.8 C
Šentjur pri Celju
05/04/2020
sentjur.net

Zaradi kolesarske dirke bo oviran promet

dirka

Zaradi kolesarske dirke po Sloveniji bo jutri, 21. junija 2014, promet oviran tudi ponekod na našem območju.

Start 3. etape bo v Rogaški Slatini jutri ob 11.30 uri. Promet bo od 11.30 oviran na relaciji Rogaška Slatina – Šentjur – Kozje – Golobinjek – Podčetrtek – Pristava – Rogaška Slatina – Pečica – Slovenska Bistrica – Oplotnica – Slovenske Konjice – Zreče – Padeški vrh – Zreče – Oplotnica – Slovenska Bistrica – Veliko Tinje – Trije Kralji. Cilj 3. etape bo predvidoma ob 16.30 uri na Treh Kraljih.

Na omenjenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da zaradi varnosti udeležencev prireditve in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence cestnega prometa še posebej opozarjamo na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko ter zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen, če jim policist ne odredi drugače. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdeče-modro svetilko, in vozilom organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.

dirka_kartaV tretji etapi Dirke po Sloveniji 2014, največje kolesarske prireditve pri nas, bo močna mednarodna zasedba kolesarjev prevozila tudi del šentjurske občine. 192 kilometrov dolga etapa jih bo namreč vodila iz Rogaške Slatine, cilj pa bo na Treh Kraljih (Mariborsko Pohorje). Na območje občine Šentjur bodo v soboto, 21. junija 2014, tekmovalci predvidoma prikolesarili okoli 12. ure iz smeri Rogaške Slatine, torej iz Grobelnega, nato bodo zavili proti Črnolici, peljali mimo Gorice pri Slivnici, se vzpeli do Košnice in prevozili Prevorje. 

(Milena Trbulin, PU Celje; slika je simbolična)

Sorodne novice

Obvestilo: Sodelujte pri promociji Šentjurja

Jure Godler

Vozili po levem pasu in povzročili kilometrske zastoje

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več