16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Kolesarska dirka prvič tudi skozi staro mestno jedro

Šentjur, 11. 6. 2021 – Eden bolj znanih in gledanih športnih dogodkov je tudi kolesarska dirka, ki jo prenaša Eurosport in druge globalne športne oddaje. 27. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji je razdeljena na več etap – za Šentjurčane pa je bila zagotovo najbolj zanimiva včerajšnja druga etapa, ki se je začela v Žalcu, končala pa na Starem gradu Celje. Vmes pa se je trasa dotaknila tudi najbolj vzodnega dela trase Šentjurja. Iz Žalca se je kolesarska karavana podala skozi Braslovče, Velenje, Šoštanj, Vransko vse do Šentjurja, kjer so se kolesarji po dobrih dve tretjinah etape obrnili nazaj, prekolesarili vzpon na Svetino in Celjsko kočo. Sledil je spust do Celja in zaključni vzpon na celjski Stari grad.

Šentjurski Zgornji trg je bil zanimiv tudi zaradi tega, ker je bil na tem mestu – v bližini Ipavčeve hiše – postavljen tudi leteči cilj. Tega je dobil najhitrejši iz skupine ubežnikov Poljak Alan Banaszek. Napad deveterice kolesarjev, ki so se skušali odcepiti iz glavnine pa je preprecila močna kolesarska ekipa UAE Team Emirates. Med kolesarji pa je bil tudi Tadej Pogačar, zmagovalec Tour de France, ki pa je svojo moč pokazal na odločilnem napadu vzpona na Svetino, kjer si je priboril veliko prednost. “Ta etapa mi je veliko bolj všeč kot sobotna, je klasična na dirki Po Sloveniji in zato sem jo izbral za napad. Nisem pa pričakoval, da bom prišel v cilj s takšno prednostjo,« je povedal Pogačar. S tem je Pogačar osvojil tudi zeleno majico, s katero bo vozil danes.

Šentjurčani pa so se izkazali z navijanjem in tudi z velikim napisom na štadionu Šentjur. Poleg napisa so gasilci PGD Šentjur narisali še notno črtovje in del skladbe Benjamina Ipavca in šentjurske himne Domovini. Gasilci so tudi z vodnim curkom narisali vodno rožo v šentjurskih barvah. Učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur iz podaljšanega bivanja, pod vodstvom Edith Costo, pa so se posedli v oblike številke 100, saj letos praznujemo tudi 100-letnico smrti Josipa Ipavca. Zamisel o tej popestritvi je prišla iz Razvojne agencije Kozjansko, izvedbo pa so koordinirali iz Občine Šentjur. Helikopterski posnetek šentjurske okrasitve štadiona je bil tudi prikazan na prenosu TV Slovenija 2. (Jure Godler)

VIDEOTEKA

Sorodne novice

S kolesom po Šentjurju in okolici – veter v laseh ter glasba za uho in dušo

Jure Godler

Kolesarimo za celiakijo tudi v Šentjurju

Jure Godler

Obvestilo: Sodelujte pri promociji Šentjurja

Jure Godler

Trčila v kolesarja

Jure Godler

Jubilejni kolesarski maraton

Jure Godler

Vlak povozil kolesarja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več