3 C
Šentjur pri Celju
24/02/2020
sentjur.net

Odlična vokalna uvertura v praznične dni

Gorica pri Slivnici, 17. 12. 2016 – Z vstopom v 19. pevsko sezono so si pevke, ki se jim je letos pridružilo lepo število pevskih moči, zamislile prijeten pevski večer za razvajanje svojih zvestih poslušalcev. Več kot primeren božični čas se je ponudil skoraj sam. Tako so minulo soboto v polni dvorani Kulturnega doma Gorica pri Slivnici pod vodstvom nove umetniške vodje Mojce Krevel in ob spremljavi instrumentalnega tria pripravile pravo uverturo v praznične dni ”Zaswingajmo v božič”, na kateri ni manjkalo melodij v ritmih swinga ter večnih božično-novoletnih napevov.

Na koncertu, ki ga je odlično povezoval Luka Žerjav, so se s sicer ne toliko prazničnimi melodijami predstavili tudi pevci Vokalne skupine 7 de’ci iz Šentjurja. Po nadaljnjem nastopu Kresnic, kjer so se kot vokalistke izkazale Mojca Hostnik, Anamarija Mastnak, Maja Blaj in Nuša Verdev, pa sta se obe zasedbi na odru predstavili še skupaj in s pesmijo I sing because I am happy, I sing because I’m free, iz legendarnega filma Nune pojejo, zaokrožili več kot uspešen koncert, ki se je, kot je pri Krenicah že v navadi, nadaljeval v avli ob pogostitvi zadovoljnih poslušalcev. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

ViP

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Kresnice svetile v slivniški cerkvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več