11.9 C
Šentjur pri Celju
29/10/2020
sentjur.net

Odprli odsek Javorje-Vinarje

Javorje, 13. 11. 2016 – Dobro uro pred začetkom 9. tradicionalne prireditve Martin na star način so se nekateri krajani zbrali malce nižje od prireditvenega prostora, kjer so odprli prenovljeni odsek ceste Javorje-Vinarje. Zbrane krajane ter nekaj mimoidočih pohodnikov je na začetku prijazno pozdravil svetnik KS Gorica pri Slivnici Robert Plank, ki je v nagovoru poudaril, da so velik del prenove izvedli kar krajani sami. Za obnovo 610-metrskega odseka so krajani sami namenili 9.700 evrov, 26.500 evrov je prišlo s strani KS Gorica pri Slivnici, 30.000 evrov z občinskega razpisa za sofinanciranje občinskih cest ter 3.000 evrov s strani Občine Šentjur.

Spregovoril je tudi predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik, ki je izrazil zadovoljstvo nad složnostjo krajanov pri organizaciji del, ter jim zaželel, da jih bo cesta v več pomenih povezovala še naprej. Za prispevek in povabilo krajanov se je prav tako zahvalil župan občine Šentjur mag. Marko Diaci: ”Ta način sodelovanja je v teh zaostrenih časih edini možen. Sploh zato, ker imamo v občini res veliko količino cest. Teh je okoli 800 km, kar je približna dolžina od nas do Beograda in nazaj do Zagreba. To nas med občinami v Sloveniji umešča na 11. mesto.” Kot je v navadi, je nato prvi trak prerezal najmlajši uporabnik ceste, polnoletni navzoči pa so nazdravili z žlahtno helensko kapljico. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Lesen stebriček preprečil najhuje

Jure Godler

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več