18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Ognjeni spektakel in druženje ob koncu leta za LUŠ

Šentjur, 22. 12. 2023 – Za člane Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur (UTŽO), njihove vnuke in mentorje študijskih skupin smo ob koncu leta povabili skupino Čupakabro, ki je na Mestnem trgu pred Občino Šentjur izvedla ognjeni spektakel Argonavti. Predstava govori o tem, kako je iskra ogenj postala in cel svet s toploto objela. Ognjeni žonglerski šov je gledalce popeljal skozi zabaven uvod, preko romantičnih ognjenih poljan, do atraktivnega zaključka je spremljalo tudi tradicionalno medsebojno obdarovanje.

Članom UTŽO Šentjur so se tako želeli zahvaliti za njihovo vključevanje v raznolike izobraževalne vsebine,  za aktivno sodelovanje pri praznični krasitvi Šentjurja, pa tudi za kulturno udejstvovanje. LUŠni citrarji in pevci so praznični čas polepšali oskrbovancem Doma starejših Šentjur, ob koncu študijskega leta pa so z legendarno pesmijo Cvetje jeseni, Ipavčevimi, Slomškovimi in ljudskimi napevi uspešno gostovali na dvorcu Visoko ob 100. obletnici smrti Ivana Tavčarja. Nastopu si je s svojimi poslovnimi partnerji ogledala tudi priznana kardiologinja prof. dr. Metka Zorc, Ivan Tavčar je bil namreč brat njene prababice.

Članice likovnega študijskega krožka pa so v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Šentjur pripravile razstavo svetlečih krogel na razstavišču pred Centrom kulture Gustav, ki so simbol zabave, veselja in druženja, hkrati pa njihovi barviti koščki predstavljajo široko paleto naših možnosti za učenje in rast. V časopisu Kulturna zaveza pa lahko preberete tudi, kako so se poklonile 30. obletnici smrti arhitekta Edvarda Ravnikarja. (LUŠ)

Sorodne novice

Učenje za življenje

Jure Godler

Ob dnevu žena tudi o položaju žensk v Indiji

Jure Godler

Na LUŠ-u z evropskimi sredstvi za program Izzivi podeželja

Jure Godler

Kulinarična delavnica s chefom Borutom

Jure Godler

Z LUŠ po nova znanja

Jure Godler

Že 15. profesionalno usposabljanje pedagoških delavcev na Slomu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več