18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Okrogla obletnica Društva Zgornji trg

Šentjur, 28. 9. 2014 – V soboto so člani društva Zgornji trg praznovali svojo prvo okroglo obletnico delovanja – deseto. V ta namen so pripravili prireditev na vrtu Ipavčeve hiše. Društvo Zgornji trg se ponaša s številnimi aktivnimi sekcijami, kot so šahovska in likovna sekcija, ročna dela, rekreacijska sekcija in mešani pevski zbor. Društvu predseduje Jože Jazbec. Njihovo članstvo šteje okoli 200 članov, “naše poslanstvo pa je povezati ljudi, ki živijo ali so živeli v Zgornjem trgu,” pove predsednik društva. Na prireditvi je spregovoril tudi župan mag. Marko Diaci, ki je omenil, da so zaradi prenove objekta, ki bo nekoč glasbena šola, bili primorani preseliti prostore Zgornjetržanov. Ti so sedaj našli nove članske prostore nekaj metrov nižje, poleg Galerije Zgornji trg, ki so jih večinoma sami uredili. Za vrhunec večera je zaigral mladi virtuoz na harmoniki Andraž Frece.

V čast praznovanja desetletke so člani duštva pripravili tudi šahovski turnir, po proslavi pa najboljšim trem ekipam podelili pokale. Tako so pokale prejeli: Mladi – šahovsko društvo – pokal je prevzela Maja Majcen za osvojeno tretje mesto, drugo mesto je osvojila ekipa Center z Nenadom Mitićem, zmaga pa je romala v roke ekipi Pešnica in Veri Jazbinšek. Za konec so pevke in pevci Mešanega zbora Zgornji trg pripravili še krajši program. Zbor vodi Maja Sakelšek. Praznovanje so zaključili še s pogostitvijo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Koncert pihalcev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler

Zgornjetržani peli v Zgornjem trgu

Jure Godler

Ognjevita glasba ogrela večer

Jure Godler

Pozitiva: O začetkih iger, koncih zvez in nasploh marsičem

Jure Godler

Zgornji trg s prenovljeno podobo

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več