3.5 C
Šentjur pri Celju
30/03/2020
sentjur.net

Olimpija pretrd oreh za naše

Šentjur, 28. oktober 2018 – Nedeljska tekma s favorizirano Olimpijo je na tribune športne dvorane OŠ Hruševec Šentjur privabila pisano množico domačih navijačev. Trener KK Šentjur Jakša Vulić ni mogel tokrat računati na poškodovanega centra Emirja Ahmedovića. Na klopi je sedelo nekaj mladih igralcev in že na prvi pogled se je videlo, da je šentjurska klop mnogo krajša kot klop Olimpije. Naši so začeli srečanje zelo podjetno in prvih pet minut držali izenačen rezultat. Od takrat pa vse do polčasa je prednost Ljubljančanov počasi, a zanesljivo rasla. V začetku drugega polčasa je bila prednost zelenih 49:67 – 18 točk razlike. V drugi polovici drugega polčasa so igralci KK Šentjur le malo strnili svoje vrste in prednost je počasi začela kopneti. Na začetku zadnje četrtine je prednost skopnela na sedem točk razlike (76:83), saj je mladi šentjurski up Jernej Ledl zadel dve zaporedni trojki. Žal pa sreče in energije, da bi jih povsem ujeli, naši niso imeli, kar priča tudi razmerje točk igralcev, ki so v igro vstopili s klopi 19:41. Končni rezultat srečanja je bil 89:98.

Največ točk pri naših je dal Davor Konjević – 26, 23 pa jih je prispeval Miloš Pešić, ki je odigral celotno tekmo. Žiga Jurček in Tomaž Jereb sta jih prispevala 9, Jernej Ledl pa 8. Jakša Vulić, trener Šentjurja, je po koncu tekme povedal: “Prvi polčas smo odigrali premehko za ekipo, kot je Petrol Olimpija, in prejeli odločno preveč točk. V drugem delu smo bili bolj čvrsti in se približali na sedem točk, vseeno pa so gostje nadaljevali z izvrstno strelsko predstavo. Objektivno so bili gostje nocoj boljši in jim čestitam za zmago.” (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

KK Šentjur: Znesli so se nad golobradimi Slovanovci

Jure Godler

Med sabo so se pomerile selekcije U11 Košarkarskega kluba Šentjur

Jure Godler

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

#Beactive tudi na treningu članske ekipe KK Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več