8.8 C
Šentjur pri Celju
02/03/2024
sentjur.net

Organizirali že četrti nogometni turnir na Blagovni

Blagovna, 16. 5. 2022 – Organizacija turnirja na Blagovni postaja že tradicionalna saj je to bil že četrti uspešno izpeljan turnir. Pokal za prvo mesto je dvignila ekipa Vede montaže, ki je prek najboljšega strelca turnirja, Aljaža Hrovatiča, le našla pot v mrežo najboljšega vratarja Žana Gregla iz ekipe Panterji. Tretje mesto je pripadlo Luks printu, četrto pa A avtu.

Na turnirju je sodelovalo 16 ekip iz okolice Celja in tudi iz območja osrednje Slovenije. Skupinski del, ki je postregel z velikim številom golov, je minil brez posebnih presenečenj.  V poznih popoldanskih urah, so se začeli dvoboji četrtfinala in sicer prvi je potekal med ekipama Luks print iz Celja in Jurkloštrom iz okolice Laškega. Luks print je z zadetkom Davida Žnidarja in Urbana Jevšenaka na odmor odšel z vodstvom 2:0. V drugem polčasu se je ekipa Jurkloštra trudila, da bi rezultat obrnila, vendar jim več od častnega gola Tomaža Amona ni uspelo doseči.  

Na drugem četrtfinalnem dvoboju pa sta se pomerili ekipi Bla bla iz območja osrednje Slovenije in A avto iz okolice Celja in Šentjurja v kateri so prevladovali slednji, vendar pa so mreži ostali nedotaknjeni in sledili so kazenski streli po katerih je bila spretnejša in srečnejša ekipa A avto z obrambo vratarja Jerneja Kaučiča in si prislužila polfinale. Sledil je tretji četrtfinalni obračun med ekipama VEDE Montaže  in domačini ŠMD Blagovno. Dvoboj je potekal v znamenju prvih, ki so ga dobili rutinirano z rezultatom 3:0 in na krilih Aljaža Hrovatiča, ki je bil tudi najboljši strelec turnirja, napredovali v polfinale.  In smo že pri zadnjem dvoboju med ekipama Goljat stroji iz okolice Vojnika in Panterji iz Šentjurja, ki so ga brez večjih težav dobili slednji z rezultatom 2:0 in si priborili vstopnico v polfinale.

Izenačeni dvoboji

Prvi polfinale je potekal med ekipama Luks print in VEDE Montaže, ki so ga zanesljivo dobili slednji z golom Grega Iskrača in Blaža Verhovška.  Drugi polfinalni obračun pa je bil bolj napet. Pomerili sta se ekipa A avto in Panterji. Terenska premoč je bila na strani prvih, vendar pa tega nikakor niso znali unovčiti. Zelo dobro je za ekipo Panterjev branil Žan Gregl, ki je ekipo držal v igri. Tekma med omenjenima ekipama se je končala z najmanj priljubljenim izidom 0:0. Sledili so kazenski udarci pri katerih so bili srečnejši Panterji z ubranjenim strelom Blaža Adamiča sicer igralca, ki je prevzel odgovornost in svoji ekipi zagotovil finale. Pred finalno tekmo so sledili še kazenski udarci za tretje mesto, ki so jih dobili igralci ekipe Luks print z ubranjenim strelom golmana  Amadeja Tisla.

Finalni obračun je potekal med izkušnjami in uigranostjo na eni strani ter mladostjo na drugi. VEDE Montaže, pri katerih so igrali mojstri malega nogometa kot so Aljaž Hrovatič, Grega Iskrač, Roman Iskrač, so krenili silovito in obleganju vrat proti koncu prvega polčasa le strli odpor Panterjev in zabili za vodstvo. Zadel je Aljaž Hrovatič, vendar pa so prednost kaj hitro zapravili, saj je še pred koncem prvega polčasa Panterjem uspelo izenačiti preko Amadeja Lavbiča ter na odmor odšli poravnani. V drugem delu so Montažerji ponovno napadli z vsemi topovi ter si priigrali nekaj lepih in zrelih priložnosti katere je v gol spremenil Roman Iskrač, nato pa rutinirano pripeljali tekmo do konca in slavje slednjih se je lahko začelo. Omeniti velja nekaj odličnih obramb Žana Gregla, ki je bil tudi najboljši vratar turnirja. (Tjaša Ferlež, ŠMD Blagovna)

Sorodne novice

Ženski nogomet: Zmaga kljub dežju

Jure Godler

Gasilcem tudi nogomet ni tuj!

Tjaša Ferlež

Kljub dežju Športne igre pod streho

Jure Godler

Domači priigrali točko dve minuti pred koncem

Jure Godler

Mladi nogometaši v Vojniku do srebra

Jure Godler

Fosilumci do nove točke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več