-2.2 C
Šentjur pri Celju
08/12/2023
sentjur.net

Orientacija jih je letos vodila po Planini

Planina pri Sevnici, 12. junij 2022 – Na sončno in vročo nedeljo, je na Planini pri Sevnici potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šentjur v sodelovanju s PGD Planina. Letos je tekmovanje potekalo na območju krajevne skupnosti Planina, med seboj pa se je pomerilo 56 ekip. Organizatorji  tekmovanja so  pripravili pot  orientacijske proge, nato pa še uredil  topografsko karto in vanjo vrisal vse kontrolne točke in podatke.

Domači gasilci so pripravili točke na terenu in opremo za izvedbo vaj na kontrolnih točkah ter tekmovalni prostor in malico za vse udeležence tekmovanja. Proga je ekipe vodila po kontrolnih točkah. Pionirji in pionirke so imeli štiri kontrolne točke, mladinci in mladinke, pripravniki in pripravnice pa šest kontrolnih točk.. Cilj pa je bil na istem mestu  kot start in sicer pred gasilskim domom na Planini.  Proga je bila zelo razgibana, vendar tekmovalci pri iskanju poti in kontrolnih točk niso imeli večjih problemov. Na tekmovanju je sodelovalo 56 ekip in sicer 15 ekip PIONIRJEV, 8 ekip PIONIRK, 18 ekip MLADINCEV , 13 ekip MLADINK in 2 ekipi PRIPRAVNIKOV.

V kategoriji pionirjev je 3. mesto dosegla ekipa PGD Ponikva, 2. mesto PGD Planina1 in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri pionirkah si je  3. mesto priborila ekipa PGD Prevorje, 2. mesto PGD Dramlje2  in 1. mesto Planina 1. V kategoriji mladincev je 3. mesto pripadlo PGD Loka pri Žusmu, 2. mesto PGD Kalobje  in 1. mesto PGDLokarje1 . Pri mladinkah so si 3. mesto priborile PGD Dolga Gora, 2. mesto PGD Loka pri Žusmu in 1. mesto PGD Dobje1 . Pri pripravnikih pa sta tekmovali le dve ekipi . 1. mesto je pripadlo PGD Dobje  ter 2. mesto PGD Ponikva. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove dosežke. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Pionirji iz Loke pri Žusmu odhajajo na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tjaša Ferlež

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Tjaša Ferlež

Na orientacijskem tekmovanju dokazali, da se znajdejo tudi v naravi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več