31/05/2020
sentjur.net

Osmica na Svetem Štefanu

Sveti Štefan, 30. 4. 2019 – Navkljub slabemu vremenu se je na Svetem Štefanu zbralo malo več kot 80 korajžnih pohodnikov na tradicionalnem 26. pohodu po poteh turistične osmice Sveti Štefan, ki jo je narisal, markiral in mnogokrat prehodil pokojni Daniel Artiček iz Kamnika, rojen v Grobelcah. Pohodnike je na startu pozdravil Ivan Žaberl, predsednik krajevne skupnosti (KS) Sveti Štefan, jim zaželel veliko dobre volje in prijetnega druženja na poti.

Pohodnike je pozdravil Ivan Žaberl

Pohodnike so vodili konjeniki Konjeniškega društva Sveti Štefan po poti s Svetega Štefana, preko Lekmarja, Brezja pri Lekmarju, Babne Reke, kjer je bila v vinotoču Planinšek za pohodnike pripravljena topla malica. Pot jih je vodila naprej do Babne Brde in nazaj na Sveti Štefan. Med potjo so domači vinogradniki odprli svoje kleti in pohodnike pozdravili s kozarčkom vinca. Gasilci so na poti pohodnikom nudili tudi prevoz z moštvenim vozilom, za vse, ki jim je bila pot pretežka. Organizacijo pohoda je tudi letos prevzelo Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Štefan ob pomoči KS Sveti Štefan in Športno društvo Sveti Štefan.

(Milenka Blažević, foto: Sebastjan Čuden)

Sorodne novice

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

44. Pohod po KS Ponikva

Tjaša Ferlež

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Razpršeno in mokro na Stolp ljubezni

Jure Godler

Izpred obloženih miz med bohorske slapove

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več