18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Dobjani in Drameljčani pozlatili v Zagorju

Zagorje ob Savi, 14. 5. 2024 – Petje pri nas ima dolgo in bogato tradicijo. Ampak mlade pevce je potrebno vzgajati že od malega, jim pokazati veselje do petja, nastopov in tekmovanja. Če se med odraslimi pevskimi zbori kaže vrzel med pevci, starimi med 25 in 35 leti, pa nas število mladih pevcev navdaja z optimizmom. Vse osnovne šole pri nas imajo aktivne pevske zbore in raven petja se pri vseh zelo dviguje. Vsi šentjurski otroški in mladinski zbori se vsako leto pokažejo na območni reviji Mi smo pomlad, ki jo organizira izpostava JSKD Šentjur na Blagovni. Območno revijo oceni strokovna ocenjevalka, ki na podlagi slišanega uvrsti pevske zbore v kakovostne razrede.

Najboljši zbori pa se uvrstijo na revijo v Zagorje ob Savi, ki šteje kot državno tekmovanje otroških zborov. Tokrat so jo organizirali že 27. zapored. Nastopilo pa je 19 zborov iz vse Slovenije, med njimi pa tudi naša predstavnika – Otroški pevski zbor OŠ Dramlje, pod vodstvom Marije Klančar, in Otroški pevski zbor OŠ Dobje, pod vodstvom Reneje Sare Centrih. Da so organizatorji malo zašpičili tekmovanje, so predvideli tudi obvezne skladbe, te so bile a cappella (brez glasbene spremljave). Vsak nastopajoči si je moral izbrati eno izmed štirih predlaganih.

Nastopi zborov so bili izvedeni v treh zaporednih koncertih. Na prvem so se predstavili Drameljčani. Zapeli so Iščemo hišico, Tri uganke, Kje so tiste stezice, Drežniško in V našem ljubeznivem gozdu. Na klavirju jih je spremljala Zala Pušnik. Dobjani pa so otvorili tretji koncert, in sicer s skladbami Drežniška, Kje so tiste stezice, Volk obuje nove čevlje in Grajski strah. Na klavirju jih je spremljala Klara Mestek. Oba zbora sta si prislužila zlati priznanji. Drameljčani so zbrali 83,7 točke, Dobjani pa 81,0 točk. Obema zboroma iskreno čestitamo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zlato priznanje za otroški in mladinski zbor OŠ Dramlje

Jure Godler

“Bog z mano v službi in z mulcem pri nogometu”

Jure Godler

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

Naši otroški zbori med najboljšimi v Sloveniji

Jure Godler

Prejeli smo: V Dramljah dobrodelno

Jure Godler

Reneja Sara Centrih zmagovalka glasbenega festivala

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več