3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Petka in Sonce obsijala Šentjur

Šentjur, 20. 11. 2016 – V šentjurskem hramu kulture – Ipavčevem kulturnem centru Šentjur – se je pod organizacijo Knjižnice Šentjur odvil dokaj nenavaden večer – večer narodnozabavne glasbe v družbi z Ansablom Petka in MePZ Sonce s Ponikve. Ta glasbena zvrst je postala ponovno popularna zadnjih nekaj let. Matjaž Vodišek, Roman Rošer, Aleš Švab, Stane Žekar in Urban Sadek  člani ansambla so poustvarili nekatere najlepše Avsenikove viže. Koncert so otvorili z eno najstarejših Avsenikovih skladb z naslovom “Po nevesto”, ki naj bi nastala na samem začetku ustvarjanja bratov Avsenik. Bratov, ki so ponesli narodnozabavno glasbo preko naših meja in postavili identiteto našega naroda.

Člani Ansambla Petka pa so tokrat vokal prepustili sopranistki Mojci Bitenc, ki je s svojim žametnim glasom očarala nabito polno dvorano IKC. Kvintet in Mojca Bitenc, ki se ji je na vokalu občasno pridružil še Urban Sadek, so se sprehodili skozi zgodovino Avsenikove glasbe. Svojo virtuoznost na klarinetu pa pokazal Matjaž Vodišek, ki je s solističnim vložkom skladbe Pastirček pokazal, kakšno mojstrstvo se lahko skriva tudi v tovrstni glasbi. Ob zadnjih štirih skladbah pa so se jim na odru pridružili še pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Sonce, ki jih vodi Andreja Ocvirk. Skupaj so pričarali odličen zaključek, občinstvo pa glasbenikov in pevcev kar ni hotelo spustiti z odra. (Jure Godler)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež

Prva seansa anonimnih hibohondrov

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več