0.7 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

PGD Lokarje: Pred njimi je jubilejno leto

Lokarje, 25. januar 2020 – V soboto so se na letnem rednem občnem zboru zbrali gasilci Prostovoljnega društva Lokarje. Po uvodnem pozdravu in določitvi članov delovnega predsedstva je z bogatim in obsežnim poročilom začel predsednik Andrej Županc. Za njimi je delovno leto, saj so kaj kmalu začeli z velikim projektom. Prenovili so pritličje gasilskega doma, kot so si to zadali v svoj plan dela za leto 2019.

V notranjosti gasilskega doma so uredili prehode med prostori, na novo izvedli električne in strojne instalacije, odstranili in na novo izvedli omete zidov ter vgradili nove okenske police. V sanitarnih prostorih so tudi zamenjali sanitarno opremo. Tudi v drugih prostorih so položili nove talne obloge, vgradili strop, novo razsvetljavo, zamenjali notranja vrata ter na koncu vse prostore vključno z garažo še lepo prepleskali. Dela so potekala vse od aprila do novembra, pri vsem tem pa je potrebno poudariti, da so v večini dela opravili člani sami, kar se seveda pozna tudi na končnih računih izvedenih del.

Poročilo je Županc zaključil: »Po delovno aktivnem letu 2019 smo vstopili v jubilejno leto 2020. Leto, ko naše društvo praznuje 120. obletnico od ustanovitve. Leto, ko ne bo manjkalo novih izzivov in priložnosti, da vsak od vas s svojim delom prispeva k razvoju društva.«

S ponosom Lokarski gasilci

Poveljnik društva Klemen Korenjak je predstavil delo gasilcev na operativnem področju. Lokarski gasilci so v lanskem letu opravili 228 ur operativnega dela na petnajstih intervencijah. Skozi leto so skrbeli za izpravnost opreme, sodelovali na taktičnih vajah, nabavili novo potrebno opremo in se udeleževali tekmovanj.  Prav tako pa so se redno udeleževali dogodkov in praznovanj znotraj GZ Šentjur in GZ Slovenije. Poveljnik je pohvalo izrekel tudi veteranom, ki se udeležijo tudi ostalih meddruštvenih in ligaških tekmovanj. Svoje poročilo je zaključil z zahvalo: »Na koncu si lahko s ponosom rečemo, da smo lokarski gasilci.«

Na mladih svet stoji

Kot smo lahko slišali, so bila pestra in bogata poročila tudi poročila s strani članic in veteranov. Lokarska mladina se je lani v začetku leta sestala na tradicionalnem občnem zboru mladih, kjer so zaključili preteklo leto ter postavili cilje tekočemu letu. Kot je povedal predstavnik mladine David Tiselj, so se v mesecu marcu odpravili na izlet v Ljubljano, kjer so si ogledali prostore in poligon na gasilski šoli na Igu ter na zabaven način še Ljubljanski grad. Izlet je bil dobra motivacija za delo in tekmovanja mladine. Prav tako se je mladina vključevala v različne aktivnosti društva, s čimer bodo nadaljevali tudi vnaprej ter se tako trudili in mlade učili o prostovoljnosti in gasilski službi.

Priznanja

V nadaljevanju občnega zbora je sledila podelitev priznanj. Ker so v letošnjem letu začeli in končali obsežen projekt znotraj gasilskega doma, so se s posebnimi zahvalami najprej zahvalili članom, ki so k sami obnovi veliko doprinesli. Poleg zahval so podelili tudi druga priznanja. Priznanja so tako prejeli Karmen Planinšek, Jasna Drač, Barbara Čakš, Amadej Tiselj, Blaž Debelak, Andrej Košir, Boštjan Preložnik, Rok Preložnik, Breda Županec, Blaž Trebovc, Janko Pušnik, Klara Tiselj, Klemen Korenjak, David Tiselj, Tomaž Tiselj in Manja Gobec. Poleg vseh priznanj so podelili tudi dve plaketi gasilskega veterana – Jožetu Gajšku in Francu Korenjaku.

Sledila je beseda gostov, med katerimi sta zbrane nagovorila tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej, župan občine Šentjur Marko Diaci, župan občine Dobje Franc Leskovšek in častni poveljnik GZŠ Stanko Artiček. Po uradnem delu občnega zbora so se še naprej družili v prijetnem vzdušju ob dobri hrani in prijetni glasbi.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež

V PGD Lokarje obeležili 120-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prenovljeno vozilo GVC 16/25 v PGD Lokarje

Tjaša Ferlež

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več