16.5 C
Šentjur pri Celju
12/07/2020
sentjur.net

Pihalci z zahtevnim programom ponovno v Hruševcu

Šentjur, 26.12. 2017 – Člani Pihalnega orkestra Šentjur so se z Božično-novoletnim koncertom ponovno vrnili v športno dvorano OŠ Hruševec Šentjur. Lansko leto so zaradi organizacijskih prednosti izvedli kar štiri koncerte v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, letos pa se je karavana glasbenikov ponovno selila nazaj v Hruševec. Tokrat je bilo obiskovalcev nekaj manj, kot smo navajeni iz prejšnjih let. Prav tako so organizatorji nagovor o državnem prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti – izpustili. Vendar je žar koncerta reševala voditeljica Bernarda Žarn.

Dirigent Pihalnega orkestra Šentjur, Jurij Hladnik, ponovno ni izneveril, saj so kljub nekaj mlajšim obrazom v njihovih vrstah pripravili zanimiv in kvaliteten koncert. V program so uvrstili različne glasbene žanre, od skladb klasičnega repertoarja za pihalne orkestre pa do lahkotnejših skladb ter skladb za soliste in pihalni orkester. Tokrat se je kot solistka izkazala tudi članica orkestra Kaja Romih na prečni flavti. Osrednja gostja koncerta je bila sopranistka Martina Burger. Znana operna pevka, ki se je dokazovala na različnih tekmovanjih v Sloveniji in tujini. Zaposlena je v SNG Opera in balet in trenutno nastopa kot Minka v Gorenjskem slavčku, Micaële v operi Carmen in v vlogi Evridike v Orfeju v peklu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

VIDEO: Vir(tu)alne pihalce gasilci ponesli po občini

ViP

Zaigrali udeleženci poletne šole

Jure Godler

Dan državnosti: Franjo Malgaj bi v današnjem času naredil Facebook skupino

Jure Godler

Pihalcem je ponovno uspelo

Jure Godler

Pihalci z nadarejnim Svenom Senico navdušili

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več