19.6 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Plani mesta Šentjur

Na seji Mestnega sveta Šentjur (MSŠ) so svetniki sprejeli zaključni račun in plan dela za naslednje dve leti. V Finančnem načrtu za leto 2013 in 2014 je predvidenih 227.327 EUR in 193.555 EUR sredstev za delovanje te največje krajevne skupnosti, ki ima slabih 4000 prebivalcev. Po planu, ki ga je sprejel mestni svet, se bo v Šentjurju uredil uvoz za bloke Ulice V. Orožna od 8a do 8d, za kar so rezervirali 5.000 EUR, delno se bo začela sanirati  Ulica I. celjske čete v vrednosti 30.000 EUR (celoten projekt je ocenjen na 400.000 EUR) in sanacija Ulice Blaža Kocena. Rekonstruirali bodo cesto na Pešnici (pri Mravlak) v vrednosti 15.000 EUR ter izgradili parkirišče v Zgornjem trgu (pri Kajzlar). Prav tako ne bodo obšli sanacije ulice A.M. Slomška (25.000 EUR), Maistrove in Vrtne ulice (25.000 EUR) Ulice II. bataljona (od kapele do križišča) 15.000 EUR. Fino asfaltno prevleko bodo položili na Kamenem (Kovačič-Arlič) v dolžini 300 m v vrednosti 15.000 EUR ter rekonstruirali lokalno cesto Spodnje Kameno v skupni vrednosti 30.000 EUR. Svetniki so predlog sprejeli soglasno.

Glasnejši pogovor se je razvil, ko je Jure Godler spraševal, zakaj še ni uveljavljenega grba in himne mesta Šentjur, ki so ga svetniki z novim pravilnikom in statutom potrdili že pred dvema letoma. Predsednik Jože Štiglic je dodal, da sprejem na seji Občinskega sveta Šentjur blokira svetniška skupina SDS. V razpravo je takoj skočil SDS-ov svetnik Lovro Perčič, ki je tudi glasno razložil, da so si svetniki MSŠ sami krivi, saj niso sprejeli SDS-ovega predloga za poimenovanje ene izmed ulic v Pučnikovo ulico (po dr. Jožetu Pučniku). Ker je zamera prevelika, SDS ne bo podprl spremembe občinskega statuta in tudi ne statuta in pravilnika MSŠ.

Med pobudami mestnih svetnikov je večina razpravljalcev (Godler, Oset, Perčič, Kovačič) izpostavila slabo delo zimske službe, kjer niso bili očiščeni pločniki za pešce ter škodo, ki so jo pri tem povzročili s prevelikimi plugi. Prav tako so se v debati dalj časa zamudili pri pasjih iztrebkih, ki jih mrgoli na sprehajalnih poteh.

Sorodne novice

Prejeli smo: Odbor SDS pomagal odpravljati posledice poplav

Jure Godler

Občinski odbor SDS Šentjur na obisku v evropskem parlamentu

Jure Godler

‘Občino Šentjur bomo naredili veselo in sproščeno’

Jure Godler

Godčeva ponovno na podpredsedniškem mestu SDS

ViP

Svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur prvič virtualno

Jure Godler

V roku treh let se bo zgodil kolaps pokojninskega sistema

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več