18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Počitniške ustvarjalnice za otroke in mobilni heroji za starejše

Šentjur, 30. 6.2023 – Začetek julija je zahvaljujoč sredstvom na razpisu Občine Šentjur na Ljudski univerzi Šentjur tradicionalno namenjen počitniškim ustvarjalnicam za otroke. Starši se zaradi delovnih obveznosti v času šolskih počitnic pogosto srečujejo s težavo, kako poskrbeti za varstvo predvsem mlajših šoloobveznih otrok, zato na so jim pripravili raznolike delavnice.

Pod mentorstvom Kvirine M. Zupanc so ustvarili štiri velike plakate na temo poletja, ki bodo kmalu krasili plakatna mesta okoli mestnega trga, poslikali so majice, izdelali (ne)zdrave prigrizke, ki jih bodo še doma opominjali na zdrave prehranjevalne navade, ki jim jih je predstavila dietetičarka Kornelija s Centra za krepitev zdravja (CKZ). S Kornelijo s CKZ so si pripravili tudi zdravo malico in izdelali čokolado, s kineziologinjo Anjo so se tudi dobro razgibali. Četrtkov dan je bil rezerviran za ples z Majo in glasbeno delavnico s Kleo, petek za spoznavanje poklica vojaka s Tilnom.

Med počitniškimi ustvarjalnimi delavnicami pa smo gostili tudi projekt Ministrstva za digitalno preobrazbo Mobilni heroji, ki je bi namenjen širitvi digitalnih veščin za starejše z mobilnim kombijem. Ker pa je žal deževalo, so štiriurno usposabljanje izvedli v prostorih LU Šentjur, v popoldanskem času pa še na lokaciji novega podjetniškega inkubatorja Aurea, v četrtek pa pri Domu krajanov Grobelno. (LUŠ)

Sorodne novice

Ob dnevu žena tudi o položaju žensk v Indiji

Jure Godler

Na LUŠ-u z evropskimi sredstvi za program Izzivi podeželja

Jure Godler

Kulinarična delavnica s chefom Borutom

Jure Godler

Z LUŠ po nova znanja

Jure Godler

Ognjeni spektakel in druženje ob koncu leta za LUŠ

Jure Godler

Že 15. profesionalno usposabljanje pedagoških delavcev na Slomu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več