24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Podjetniški inkubator se predstavi

Šentjur, 11.6.2014 – Podjetniški inkubator je institucija, ki skrbi za spodbujanje razvoja mladih podjetij. Nudi jim pomoč v obliki ugodnega najema prostorov, svetovanj ter drugih storitev, ki omogočajo lažji prehod v samostojno delovanje. Podjetniški inkubator Šentjur, ki sodi v Mrežni inkubator Vrelec, razpolaga s sedmimi različno velikimi pisarniškimi prostori, s katerimi upravlja. Vsi so opremljeni s potrebno tehnologijo za začetek podjetja. Cena najema je prvo leto v vrednosti 20 % tržne cene (1,2 EUR/m2) nato pa se vsako leto poveča za 20 % vse do tržne vrednosti 6 EUR/m2.

V sredo, 11. junija, pa je storitve inkubatorja predstavil njegov vodja Jure Raztočnik. “Povpraševanje po prostorih se je umirilo, saj se pozna gospodarska kriza, kljub temu v teh dneh oddajamo še zadnji prostor,” pove Raztočnik. Po pomoč se obrača vedno več ljudi, predvsem v fazi razvoja podjetniške ideje. Za mlade bodoče podjetnike organizirajo predavanja na ŠCŠ, letos so predstavili idejo tudi na Planini. Skupaj z Mladinskim centrom izvajajo tudi podjetniško svetovanje – predinkubacijska doba. “Žal državnih sredstev za zagon podjetij ni, saj se je program s sofinanciranjem EU končal,” pove. “Največja težava je, da se lotiš podjetništva, ne da bi imel napeljane prodajne poti,” pove največjo napako novonastalih podjetij. “Zato je pomembno pri načrtovanju, da takoj, ko začneš delati, tudi izstavljaš račune.”

Izpostavil je tudi nekaj uspešno inkubiranih podjetij – Optima park in Energo Jug. Slednji se ukvarja z energetskim svetovanjem, prvi pa z izdelavo pametnih parkirnih sistemov. Od bivših sta Intersplet in Marcelin d. o .o., ki zelo dobro poslujeta in tudi zaposlujeta. (J. G.)

 

 

Sorodne novice

Intervencijski center Šentjur na prvi stopnički do realizacije

Jure Godler

O načrtih Združenja zgodovinskih mest Slovenije tokrat v Šentjurju

Jure Godler

Odprli novo podjetniško okno za kraj, občino in regijo

ViP

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več