-0.9 C
Šentjur pri Celju
03/12/2020
sentjur.net

Poezija od Kalobja do Zlateč

Šentjur, 17. 5. 2019 – Komedija in poezija sta lahko prepleteni in lahko hodita z roko v roki, četudi gre za večinoma ljubezensko poezijo in impro komedijo. Ta dva žanra pa sta že drugič zelo uspešno združila komika, pisatelja in improgalaktika Tom Costo in Dominik Gračner. Na vrtu kavarne Levada sta izvedla že drugo ponovitev večera poezije s komičnim predznakom z naslovom Da ti glate sleče, al’ je Kalobje al’ so Zlateče. Seveda pa sta Kalobje in Zlateče kraja, v katerem prebivata dva igralca.

Kljub hladnemu majskemu večeru se je na na vrtu Levade zbralo kar nekaj poslušalcev in ljubiteljev poezije in komedije. “To ni navaden večer poezije, saj se ga lotevata dva igralca. Vse skupaj je igra, kot življenje samo,” sta povedala. Na začetku pa sta zapela njuno avtorsko skladbo, ki je bila neveščim poslušalcem na las podobna poslovenjeni uspešnici Shallow, seveda s komičnim besedilom z naslovom Ne preveč globok’. V nadaljevanju sta prebirala vsak svojo poezijo in razpredala improvizirane debate, ki so obiskovalce spravljale v smeh. Njuna želja je, da bi v prihodnosti izdala tudi vsak svojo pesniško zbirko. Navzlic hladnemu vremenu je poezija s komičnim predznakom odlično uspela.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Šmarski argo tudi v Šentjurju (VIDEO)

Jure Godler

Romali k Mariji na Kalobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 11: David Belina, režiser

ViP

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več