33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Pogovorni večer: Kako oddati svojo nepremičnino turistom?

Šentjur, 4. 11. 2019 – Mladinski center Šentjur, ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, je v Aktivatorju pripravil zanimiv pogovorni večer. Pogovorni večer je sodil pod sklop Vsakodnevni kruhek, tema pogovora pa je bila, kako svoj vikend ali hišo ponuditi v uporabo turistom? Moderator večera Vid Slana je v goste povabil dve podjetnici – Lucijo Luskar iz Dedkove koče in Alenko Rožanc iz prenočišča Zarja pod Resevno. Pogovorni večer pa so prenašali tudi v živo na MCŠ. Posnetek si lahko ogledate na tej povezavi.

Obe gostji sta se lotili oddajanja nepremičnin, ki sta ju imeli v lasti, predvsem zaradi neizkoriščenosti prostorov. Moderator je predstavil pogoje, ki jih mora lastnik nepremičnine izpolnjevati, da lahko začne z oddajanjem svoje nepremičnine. Obe gostji oddajata prenočišča kot sobodajalec in fizična oseba. To pomeni, da lahko nudita največ 15 ležišč in prostore oddajata največ 150 dni v letu. Seveda pa morata od prihodka plačati tudi davek.

Lucija stavi na pristen dotik z naravo, na mir in odklop pod pečinami. Prednost Dedkove koče vidi tudi v sprehodih v naravi in plezanju po pečinah. Alenka je izbrala drugačen koncept. Prenočišče je opremila s savno, masažnim stolom, masažnim bazenom. Njeni gostje so deležni tudi pijače dobrodošlice in drugih dobrot izpod njenih spretnih prstov. Gostji sta se odločili tudi za različen način promocije prenočišča. Lucija je izbrala ameriški Airbnb, Alenka pa nizozemski Booking.com.

V prijetnem in sproščenem pogovoru sta obe gostji odgovarjali tudi na vprašanja poslušalcev, med katerimi je bilo veliko takšnih, ki na oddajanje svoje nepremičnine računajo v prihodnosti. (Jure Godler)

Sorodne novice

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe kar 80 otrokom

Jure Godler

Vabimo na medgeneracijski Retro vikend v Šentjurju

Jure Godler

MCŠ poziva prostovoljce za solidarnostno pomoč

Jure Godler

Od popotnice do gostiteljice v Dedkovi koči

Jure Godler

V štirih mesecih 5 članov Ključa dobilo zaposlitev

Jure Godler

Uspešno zaključili projekt socialnega podjetništva za mlade

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več