16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Policijska kronika od 11. 10. do 17. 10. 2017

Nasilje

Dne, 11. 10. 2017, so policisti PP Šentjur prejeli prijavo o nasilju v družini. Policija je osumljencu izrekla prepoved približevanja. Sledi kazenska ovadba za KD Nasilje v družini.

Prometna nesreča

Dne, 13. 10. 2017, smo policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, ki jo je zaradi vožnje na prekratki razdalji povzročil voznik avtobusa. Udeleženca sta se sprva dogovorila med seboj, nato pa sta voznik in potnik udeleženega vozila sama iskala zdravniško pomoč. Vozniku avtobusa bo za prekršek izdana odločba o prekršku.

Požar

Istega dne smo bili policisti obveščeni o požaru na avtomobilu. Med vožnjo s Prevorja proti Kozjem se je v Krivici vozniku vnel osebni avtomobil BMW. Požar se je pričel pod pokrovom motorja in je nato kljub posredovanju voznika in gasilcev zgorel v celoti. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov. Policisti bomo o ugotovitvah obvestili tožilstvo v Celju.

Vinjen voznik

V večernih urah je patrulja PP Šentjur pri vožnji zalotila voznika, ki je vozil kljub temu, da je zaužil preveč alkoholnih pijač, saj je bil rezultat preizkusa 0.89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik se bo srečal s sodnikom za prekrške, ki bo odločal o njegovem vozniškem dovoljenju. Do obravnave pri sodniku pa mu je bila vožnja prepovedana.

Prometna nesreča

Dne, 15. 10. 2017, se je v Dobju pripetila prometna nesreča z udeležbo enega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila po nepravilni strani ceste. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Prometne nesreče

Dne, 16. 10. 2017, so policisti PP Šentjur obravnavali štiri prometne nesreče. Prva se je zgodila na Dorempolju zaradi vožnje po levi strani ceste. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Druga nesreča se je zgodila na Košnici med dvema tovornima avtomobiloma. Neznani voznik tovornega avtomobila je po oplazenju z drugim vozilom svojo vožnjo nadaljeval. Več podrobnosti o vozilu in vozniku ni znanih. Policisti voznika in vozilo iščemo. Zaradi zasedenosti policistov iz Celja je patrulja PP Šentjur tretjo prometno nesrečo obravnavala v Celju, kjer je prišlo do trčenja zaradi nepravilnega premika voznika, ki mu je bil zaradi tega izdan plačilni nalog. V času, ko je bila patrulja v Celju, pa je voznik poklical na policijo in prijavil, da je trčil v srno in si pri tem poškodoval vozilo. Po opravljenem delu v Celju je patrulja ugotovila, da voznik izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato je vozniku izdala obvestilo, da odstopa od ogleda prometne nesreče.

Odtujen motokultivator

Dne, 17. 10. 2017, je neznanec v Vodružu izpod kozolca odtujil motokultivator. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 evrov. Storilca policisti iščemo in ga bomo kazensko ovadili na tožilstvo v Celju.

Pešci

Posebej opozarjamo voznike motornih vozil in kolesarje, da naj bodo v okolici rekreacijskih območij in poti v šolo še posebej pozorni na pešce. V naseljih in izven naselij, kjer lahko v temi in pogojih slabše vidljivosti pričakujejo pešce, naj zmanjšajo hitrost in se še posebej osredotočijo na vožnjo. Še preden sedejo za volan, pa poskrbijo za boljšo vidljivost tako, da očistijo vetrobranska stekla in preverijo delovanje svetlobnih teles. (Bojan Šipek, pomočnik komandirja PP Šentjur)

Sorodne novice

Policija obravnavala tri vlome na Šentjurskem

ViP

Policiska kronika od 6. 7. do 12. 7. 2017

Jure Godler

Policijska kronika od 24. 1. do 30. 1. 2017

Jure Godler

Policijska kronika od 22. 11. 2016 do 29. 11. 2016

Jure Godler

Policijska kronika v času od 25. 4. 2016 do 2. 5. 2016

Jure Godler

Policijska kronika od 12. 1. do 18. 1. 2016

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več