11.5 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Policiska kronika od 6. 7. do 12. 7. 2017

Trčil v vozilo in pobegnil

Dne, 6. 7. 2017, je neznani voznik na parkirišču trgovine Špar trčil v drug osebni avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili lastnika pobeglega vozila, ki pa ni s tukajšnjega območja. Vozniku bo izdan plačilni nalog za nepravilni premik in pobeg s kraja prometne nesreče.

Poškodovali več osebnih vozil

Dne, 6. 7. 2017, smo bili obveščeni o poškodbi vsaj 10 vozil na cesti Leona Dobrotinška. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih smo ugotovili, da so tekom noči neznani vandali v vozila, parkirana v ograjenem prostoru, zmetali več kamenja in poškodovali 10 vozil. O storilcih še zbiramo obvestila in bomo podali kazensko ovadbo.

Glasno navijal glasbo

Dne, 7. 7. 2017, je krajana Marija Dobja motilo, ker je njegov sosed navijal glasno glasbo. Do soseda so se oglasili policisti in mu razložili, da je takšno početje prepovedano, ne glede na uro v dnevu. Slednji je opozorilo upošteval in glasbo utišal.

Prijava pogrešitve mobilnega telefona

Dne, 8. 7. 2017, se je na tukajšnjo policijsko postajo oglasila tujka in povedala, da je na prireditvi na Planini pri Sevnici izgubila svoj mobilni telefon Samsung, tip Note. Morebitnega najditelja pozivamo, da se s telefonom oglasi na tukajšnjo policijsko postajo.

Trčil v vozilo in pobegnil

Dne, 9. 7. 2017, je neznani voznik na parkirišču v Dramljah trčil v drug osebni avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila. Vozniku bo izdan plačilni nalog za nepravilni premik in pobeg s kraja prometne nesreče.

Odtujil ji je denarnico

Dne, 10. 7. 2017, se je občanska oglasila na tukajšnjo policijsko postajo in naznanila tatvino denarnice z gotovino in dokumenti. Dejanje se je zgodilo že 8. 7. 2017 v športnem parku Šentjur. O dejanju še zbiramo obvestila. 

Ponarejeni bankovci za 200 €

V preteklem mesecu smo obravnavali nekaj primerov kaznivih dejanj ponarejanja denarja, ko je storilec unovčeval 200 € bankovce in oškodoval več dobrovernih prejemnikov denarja. Storilca smo identificirali in zoper njega podali kazensko ovadbo. Za takšno kaznivo dejanje je predvidena tudi zaporna kazen.

Motorizem je strast, neznanje je past

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je posredovala obvestilo, da so pripravili novost na področju najranljivejše skupine udeležencev v prometu, in sicer tri krajše filme s preventivno in poučno vsebino za motoriste. Vabimo vas, da si omenjeno vsebino ogledate na spletni strani agencije na naslovu: https://www.avp-rs.si/preventiva/gradiva/oglasi-in-videi/tv-spoti/. Na omenjeni strani niso objavljeni le filmi, ki so namenjeni motoristom, temveč tudi ostala preventivna vsebina.

V filmih o motoristih so poskušali predstaviti predvsem praktične nasvete o tem, kaj upoštevati pri nakupu opreme, kako se pripraviti na vožnjo, naj kaj biti še posebej pozoren v posameznih situacijah na cesti, in česa v nobenem primeru ne spregledati.

Poudarjajo predvsem dejstvo, da so scenarije filmov izdelali izkušeni motoristi z bogato kilometrino in inštruktorji. Ob prikazu teh vsebin lahko dodate svoje izkušnje, nasvete ter izrecno opozorite na tisto, kar je po vaši oceni še posebej pomembno. (Bojan Šipek, pomočnik komandirja PP Šentjur)

Sorodne novice

Policija obravnavala tri vlome na Šentjurskem

ViP

Policijska kronika od 11. 10. do 17. 10. 2017

Jure Godler

Policijska kronika od 24. 1. do 30. 1. 2017

Jure Godler

Policijska kronika od 22. 11. 2016 do 29. 11. 2016

Jure Godler

Policijska kronika v času od 25. 4. 2016 do 2. 5. 2016

Jure Godler

Policijska kronika od 12. 1. do 18. 1. 2016

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več