18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Pomlajena Olimpija grdo izgubila v Šentjurju

Šentjur, 1. 2. 2018 – Favorizirana Petrol Olimpija je v Šentjur prišla kot nesporni favorit, vendar brez nekaterih ključnih igralcev, ki jih je trener Zoran Martić prihranil za prihodnje tekme v Ligi ABA in Pokalu Spar. Šentjurčani pa, od kar je ekipo prevzel Jakša Vulić, igrajo kot prerojeni. Klubu se je poleg Coreya Deandreya Allena jr. pridružil še nekdanji igralec Olimpije Žiga Jurček. Domačini so začeli podjetno in si že od samega začetka pripravili  prednost 10 točk, ki so jih uspešno držali do polčasa. V drugem polčasu pa so naši povsem popustili in Ljubljančani so v petih minutah prednost izničili in celo povedli ter prisilili Vulića, da je porabil kar dva odmora. Naši so nato strnili vrste in prednost se je začela ponovno povečevati.

Nekaj minut pred koncem tekme so Šentjurčani so povedli tudi za 21 točk, predvsem zaradi neučinkovitosti Olimpije, ki je od rezultata 49 do 55 potrebovala kar neverjetnih 11 minut. Sladka zmaga naših pri rezultatu 82:66 je Šentjurčane odlepila z dna lestvice na solidno sredino. Zadovoljni pa smo lahko, da kazalci forme kažejo strmo navzgor in na naslednjih treh kolih bodo naši zagotovo pomešali štrene še marsikateri ekipi. Najuspešnejši pri naših so bili s trinajstimi točkami Miloš Pešić in Marko Popadić, 11 jih je dodal tudi Jan Rizman. (Jure Godler)

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več