24.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Poslanka na voljo občanom

Šentjur, 11. 12. 2014 – V Šentjurju je odprla vrata nova poslanska pisarna poslanke SDS Jelke Godec. Ta bo delovala v pritličju na naslovu Mestni trg 2. Na otvoritvi so bili prisotni vsi vidni predstavniki občinskega odbora stranke SDS. Tam bo vsak prvi delovni ponedeljek v mesecu med 10:00 do 11:00 in popoldan od 17:00 do 18:00 za vaša vprašanja in probleme na voljo naša poslanka, pomagala pa ji bo sodelavka Mojca Inkret, ki bo skrbela za strokovno pomoč in pomoč pri komunikaciji. Zaenkrat se vam za pobudo za postavitev poslanskega vprašanja ni potrebno najaviti.

Poslanska pisarna je namenjena kontaktu z volivci. Zaenkrat bo samo v Šentjurju, nikakor pa to ne pomeni, da so dobrodošli samo krajani Šentjurja. V prihodnosti razmišljajo tudi o pisarni v Dobju, ki pa bo verjetno temeljila na sistemu predhodnih najav. “Kontaktirajo me lahko vsi občani in volivci, ki želijo izpostaviti kakšno problematiko, ki jo vidijo v vsakdanjem življenju. Marsikdo misli, da lahko rešujem tudi osebne probleme, vendar raje vidim, da izpostavijo problematiko, ki se tiče lokalnega okolja in pa tudi vprašanja, ki se tičejo širšega območja. To je potem zame osnova, da v državnem zboru sprožim poslansko vprašanje, ki ga lahko postavim ministru, kar je potem osnova za moje nadaljnje delo,” je dodala.

Godčeva je v svojem mandatu postavila že blizu 30 poslanskih vprašanj. Trenutno deluje v štirih odborih. To so odbor za šolstvo, izobraževanje in šport, odbor za zdravstvo, odbor za kulturo in odbor za delo, družino in socialne zadeve. Trenutno je najbolj aktivna na področju rekonstrukcije regionalne ceste Ponikva–Dolga Gora–Loče. Ob tem je dodala: “Postavila sem poslansko vprašanje, na katerega je bil odgovor popolnoma enak, kot ga je pred dvema letoma dobil državni svetnik Jože Korže. Razlika je le v tem, da je pred dvema letoma minister Černač omogočil dodatno financiranje, ta minister pa pravi, da sredstev ni, če pa bodo prišla evropska, bodo nekaj naredili.”

Kljub temu, da je odposlanka ljudstva ter občine in so bila vabila poslana tudi na občino in vsem političnim strankam, so se otvoritve pisarne udeležili le predstavniki medijev in občinskega odbora stranke. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

ViP

Prejeli smo: Odbor SDS pomagal odpravljati posledice poplav

Jure Godler

Občinski odbor SDS Šentjur na obisku v evropskem parlamentu

Jure Godler

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več