14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net
Dnevi cepljenja (foto: Pixaby)

Pozitiven odziv na Dneve cepljenja

Šentjur, 29. december 2021 – Pred tednom dni se je zaključila vsedržavna akcija Dnevi cepljenja, ki je državljane spodbujala k cepljenju proti Covidu-19; cepiti se je bilo možno tako za prvo oz. osnovno cepljenje kot tudi s poživitvenim odmerkom. Slednjega pristojna stroka vse bolj spodbuja ravno zaradi razširjanja različice omikron.

V občinah Šentjur in Dobje je cepljenje v sklopu akcije izvajal Zdravstveni dom Šentjur, ki je pred samo akcijo povprečno cepil med 60 in 80 ljudi dnevno. Med minulo akcijo pa je po trenutno najzaneslivejšo zaščito prišlo 665 oseb. 49 se jih je cepilo s prvo dozo, 81 z drugo. Za tretji oz. poživitveni odmerek se je odločilo 535 oseb. ZD Šentjur je akcijo pripeljal tudi bližje občanom, v več krajevnih skupnosti. Tam je bil odziv nekoliko slabši, na Ponikvi, Planini pri Sevnici, v Loki pri Žusmu in Dobju so skupno cepili okoli 20 ljudi.

Drugi dan akcije je šentjursko zdravstveno osebje obiskal tudi minister za zdravje Janez Poklukar, ki je poudaril pomembnost dela zdravstvenih delavcev v skupnem prizadevanju v boju z novim koronavirusom. Pohvalil je tudi njihovo požrtvovalnost in se ob enem zahvalil njihovim družinam.

Sorodne novice

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

ZD Šentjur napako pri cepljenju že razrešil

ViP

Tudi v januarju “dnevi cepljenja”

Jure Godler

Epidemiološke številke tudi v naših krajih strmo navzgor

ViP

Kateri zdravniki v Šentjurju še sprejemajo paciente?

ViP

Tudi v Šentjurju in Dobju so se začeli Dnevi cepljenja

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več