1.4 C
Šentjur pri Celju
02/12/2022
sentjur.net

Poznamo šentjurske zaklade?

Včasih srečamo na šentjurskih ulicah skupine turistov, ki nas obiščejo z namenom spoznati naše mesto, dejstvo pa je, da tudi sami premalo poznamo njegove zaklade. Univerza za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) Ljudske univerze Šentjur je tokrat povabila svoje člane na ogled šentjurskih znamenitosti.

Polonca Jazbinšek iz Turistično-informacijskega centra Šentjur jih je najprej popeljala po Ipavčevi hiši, nato pa še po muzeju Zakladi Rifnika in spominski sobi New Swing Quarteta. Ob nizanju zanimivih zgodb iz zgodovine družine Ipavcev so svoje dodali še obiskovalci, ki poznajo njihove potomce. Prav tako je bilo ob ogledu rifniških najdb, ko so posamezniki z ostalimi delili zanimivosti, kako je bilo ob arheološkem izkopavanju, ko so raziskovalci odkrili grob s skeletoma in druge najdbe.

New Swing Quartet nam je časovno najbliže, zato se je v njihovi spominski sobi največ obujalo spomine – na njihove začetke, koncerte. Ogled šentjurskih znamenitosti so člani UTŽO zaključili v Galeriji Zgornji trg, kjer je bila na ogled razstava likovnih del članov Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur. Razstava je bila obogatena tudi s slikami ene od udeleženk obiska šentjurskih znamenitosti oziroma članice UTŽO. Udeleženci Univerze za tretje življenjsko obdobje so  prava zakladnica znanja in spominov, zato je bil ogled znamenitosti z njimi posebej dragoceno doživetje. (A. P.)

Sorodne novice

Slomškov simpozij: Iz dobre šole prirastejo boljši čas

Jure Godler

Aktivna jesen na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Šentjur

Jure Godler

Tudi LUŠ izpadel z državnega razpisa. Se obeta pritožba?

ViP

Počitniški direndaj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Mladinski center Šentjur svetuje, kaj početi med počitnicami

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur so se učili v naravi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več