14.5 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Prejeli smo: Bo Občina Šentjur uveljavljala predkupno pravico?

Šentjur, 16. 1. 2017 – V prvi polovici leta 2017 v mesecu maju se bo, po informaciji stečajne upraviteljice, stavbna parcela, na kateri stojijo objekt Blagovnica Resevna in parkirišča, prodala. Sam objekt Resevne skupaj z upravno stavbo Občine, s Knjižnico, Pošto ter z drugimi objekti zaokroža šentjursko mestno jedro. Skupaj s parkirnim prostorom je strateško pomemben za občino. Ker imata Krajevna skupnost Šentjur mesto in Občina verjetno že izdelan vsaj idejni projekt za arhitekturno in vsebinsko prenovo mestnega jedra in s tem vključeno tudi prenovo objekta Resevne, je smiselno in nujno, da zemljišče z Resevno in parkirišči pridobi Občina.

V nasprotnem primeru naj Občina nemudoma pristopi k projektu prenove mestnega jedra. V sam projekt naj se vključi tudi nakup omenjenega zemljišča. Po preverjenih informacijah je kar nekaj zasebnikov že izrazilo interes po nakupu Resevne. Izražena je že tudi višina kupnine. Upam, da se ne bo ponovila zgodba z upravno stavbo Alposa in objekta Mestni trg 3, kjer Občina ni izrazila prav nobenega interesa po nakupu. V ožjem delu Šentjurja kronično primanjkuje parkirnih prostorov. Veliko se jih je izgubilo pri upravni stavbi Alposa. Lahko pride tudi do izgube parkirnih prostorov pri hotelu Žonta. V primeru, da zasebnik kupi omenjeno zemljiče, bodo občani ostali še brez parkirnih prostorov za Resevno. V tem primeru se lahko zgodi, da bomo imeli na tem delu parkirne prostore za tovornjake. Na podlagi navedenega dajem pobudo, da Občina Šentjur uveljavi predkupno pravico in stavbno zemljišče skupaj z objektom Resevne in parkirišči tudi kupi. Na koncu z moje strani še predlog, da pooblaščena oseba na Občini pokliče stečajno upraviteljico. Kontakt lahko dobi pri meni osebno.

Zanima me:

Ali ima Občina strategiji za zavarovanje njenih interesov ob prodaji objekta Mestni trg 4 in vseh parkirnih prostorov, ki ga obdajajo?

Ali imate namen prepustiti, da preidejo objekt in parkirišča v lastništvo vam znanega kupca. Ali pa, da se kupi in propada … ?)

(Jože Korže, v imenu svetniške skupine SDS)

Sorodne novice

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

“V spravi skušajo uravnotežiti nekaj, česar se uravnotežiti ne da.”

Jure Godler

#koronaintervju št. 8: Iveta Perc, oskrbnica Planinskega doma na Resevni

ViP

Strela zanetila požar na Planinskem domu Resevna

Jure Godler

Resevna: Čas za nov upor delavcev

Jure Godler

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več