21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Prejeli smo: Drameljčani si želijo pločnik

Krajani Dramelj si že vrsto let želimo, da bi ob glavni cesti skozi kraj zgradili nujno potreben pločnik. Promet na tem odseku je namreč zelo gost in kljub omejitvi, se le-te držijo le redki. Najbolj nas skrbi, da je ta cesta tudi šolska pot za ogromno število otrok iz naselja Dramelj, Gornjih Dramelj, Sv. Uršule in Šedine. In kako smo lahko prepričani, da so naši otroci sploh varni na takšni poti?

V ta namen, da se varnost naših otrok izboljša, smo se starši šoloobveznih otrok in krajani Dramelj odločili, da bomo na sobotno dopoldne, 7. maja začeli z zbiranjem podpisov v podporo izgradnji nujno potrebnega pločnika skozi Dramlje. Na peticiji se je zbralo ogromno ljudi, ki podpirajo izgradnjo tega že tako dolgo želenega pločnika, ki bi krajanom Dramelj, staršem, še posebej pa našim otrokom prinesel tako zelo potrebno varnost.

Nevarna šolska pot

“V zadnjih letih se je promet skozi Dramlje zelo povečal. Zaradi znatnega povečanja prometa skozi naš kraj je postala pot do šole (pre)nevarna, da bi naši otroci v šolo hodili peš  po glavni cesti; ravno tako drugi krajani. Stranske ceste, po kateri bi lahko hodili, ali pločnika, pa žal ni. Hkrati pa ogromno šoloobveznih otrok hodi po tej poti domov tudi na Sv. Uršulo, Gornje Dramlje in Šedino. Zato je pločnik izrednega pomena tudi za krajane Zgornjih Dramelj in Sv. Uršule. Tja šolski pa kombi ne vozi.  

Prizadevamo si, da bi naši otroci lahko čim več hodili v šolo tudi peš. Ob tako gostem prometu, kjer problematiko predstavljajo tudi tovorna vozila, pa žal to zanje predstavlja veliko nevarnost; saj ne želimo, da se komu kaj zgodi. Kraj Dramlje se vedno bolj razvija in v njem živi vedno več ljudi. Zato za varnejše okolje naših otrok na tej trasi nujno potrebujemo pločnik. Glede na naraščajoč trend števila prebivalcev predvidevamo, da se bo število prevoznih sredstev le še povečevalo, kar pomeni vedno bolj nevarno pot v šolo tako za naše najmlajše kot tudi vse ostale krajane,” je še dodala Mojca Eferl.

Če si še želite podpreti, s svojim podpisom, našo pobudo k izgradnji pločnika, Vas prav prijazno vabimo, da se oglasite v Osnovni šoli Dramlje. Peticija bo do četrtka, 12. maja dostopna pri stranskem vhodu (tajništvo) Osnovne šole Dramlje. Lepo vabljeni. (Lucija Jager)

Sorodne novice

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Komemoracija Dramlje: Mir ni nekaj samoumevnega

Jure Godler

Mladi glasbeniki so se predstavili v Dramljah

Jure Godler

Na Starih Slemenih pripravili razstavo o XIV. diviziji

Jure Godler

Spomnili so se preminulih borcev

Tjaša Ferlež

V Vodulah odstranili komunalno blato

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več