14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Trst, 5. 12. 2019 –  V času med 3. in 8. decembrom 2019, poteka v Trstu Mednarodno glasbeno tekmovanje »Ars nova« 2019.  V sredo, 4. decembra 2019, so se v Trst podale violinistke Zala Jelen, Živa Leskovar in Tajda Kolar. Pod mentorstvom profesorice Elizabete Rauter in klavirsko spremljavo Matjaža Jagra sta Zala Jelen in Živa Leskovar prejeli 2. nagrado, Tajda Kolar pa 4. nagrado.

Dan kasneje, 5. decembra 2019,  so se discipline »komorne skupine« udeležile dekleta, ki sestavljajo Trio Jutija. To sta flavtistki Julija Kalan in Janja Šolinc ter pianistka Tinka Muck. S svojim odličnim igranjem so se povzpele na vrh seznama komornih skupin. Za izjemen nastop, so si prislužile 1. mesto in 1. nagrado. Ta uspeh bodo okronale z igranjem na nedeljskem zaključnem koncertu tekmovanja, kjer igrajo najboljši od najboljših. Za njihov uspeh sta zaslužni mentorici, Larysa Kocherova, profesorica klavirja in Diana Štih, profesorica flavte. 

Vsem šestim glasbenicam, ki obiskujejo Glasbeno šolo skladateljev Ipavcev Šentjur,  iskreno čestitam ob njihovem izjemnem dosežku, Triu Jutija pa želim v nedeljo odličen nastop.  Ob koncu še ena hudomušna. Popravimo tisti rek :  »Trst je naš« v »Trst je šentjurski«!  (Simona Zdolšek, ravnateljica GS Šentjur)

Sorodne novice

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler

50 pomladi glasbene šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več