13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Medved Jakob in dedek Mraz z darili

Šentjur, 28. 12. 2019 – V soboto nas je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur obiskal dedek Mraz. Pa ni bil sam! Z njim je prišel tudi močan medved Jakob, ki mu je pomagal pri obdarovanju otrok, saj je bilo daril res veliko. Toliko kot je bilo pridnih otrok, toliko je bilo daril. Dogodek obdarovanja otrok z obiskom dedka Mraza je finančno podprla Občina Šentjur in Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur.

Dedek Mraz je slišal, da so bili otroci iz Občine Šentjur ponovno zelo pridni. Odločil se je, da takšne otroke res mora obiskati in jih obdariti. Držal je obljubo. Še preden je prišel, so si otroci ogledali otroško predstavo »Tisoč želja in en sam zvezdni utrinek«. Zaradi velikega števila otrok sta predstava in obdarovanje potekala v treh terminih. Vsak otrok je prejel vabilo v barvi starostne skupine ter izbrani termin. S tem smo poskrbeli, da je dogodek potekal nemoteno ter za otroke primerno dolgo. Velika dvorana Ipavčevega kulturnega centra Šentjur je bila v vseh treh terminih polna otroškega smeha in nostalgičnih staršev, babic, dedkov, …

V otroški predstavi nastopa medved Jakob, ki še zmeraj ni legel k zimskemu počitku. Vse leto je komaj čakal prihod dobrega moža. Spomnil se je tudi, da je v celem letu videl zgolj en sam zvezdni utrinek in čisto potiho si je zaželel le to, da bi tudi on doživel vznemirjenje najbolj medenega in težko pričakovanega meseca v letu. Nemudoma je pričel pisati pismo z željami, vendar je kmalu ugotovil, da zadnje želje, ki je bila najpomembnejša, nima več kam zapisati. Ta želja pa mu je pomenila največ od vseh napisanih. Ta je bila tista iz srca. Le kaj naj stori? Kdo mu lahko pomaga?

Na pomoč so mu priskočili otroci in v veliki dvorani je odmeval otroški smeh in ideje, pekli so se medenjaki, glasno se je pelo, veselilo ter na koncu na ves glas klicalo dedka Mraza. Pa nas je slišal? Seveda je, saj je bilo nemogoče, da toliko in tako glasnih otrok ne bi slišal. Skupaj z medvedom Jakobom se je sprehodil po dvorani, postavil otrokom nekaj ugank, ki so jih pametne glave takoj rešile, ter oznanil, da ima za vsakega otroka darilo.

Zaradi velikega števila otrok je dedku Mrazu pri obdarovanju pomagal močan medved Jakob, ki je skrbel, da so otroci čim hitreje dobili težko pričakovano darilo. Po koncu obdarovanja je na odru sledilo fotografiranje z dedkom Mrazom in medvedom. Obdarovanje otrok je organiziralo Društvo prijateljev mladine Šentjur in Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur, ki vam v letu 2020 želi obilico iskrenega otroškega smeha, tesnih objemov otroških rok, veliko časa, preživetega z njimi, predvsem pa vsem zdravja. (Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Dedek Mraz: Nisem pozabil nate!

Jure Godler

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

Podarite stari osebni osebni računalnik

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Trije zimski botri obdarili tudi nekaj šentjurskih otrok

Jure Godler

Prejeli smo: V Tednu otroka z dvema projektoma

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več