7.6 C
Sentjur
24/02/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Pestrost dogodkov na LUŠ

Šentjur, 22. 4. 2018 – Ljudska univerza Šentjur (LUŠ), ki v zadnjih letih deluje kot organizacijska enota Razvojne agencije Kozjansko, v svojem okolju nudi raznolike oblike izobraževanj vseh generacij ter spodbuja medgeneracijsko druženje ter učenje za in skozi življenje. Pri njih še posebej pestra meseca, april in marec, vsakoletno postrežeta z raznolikimi tečaji in drugimi aktivnostmi.  Že vse od marca so tako v teku intenzivna brezplačna izobraževanja za brezposelne (računalniško opismenjevanje za odrasle, tečaj nemščine na višji ravni), ta mesec pa se je pričel pospešeno odvijati tudi njihov program »Živimo zdravo z naravo«, s katerim so se aktivno in v razširjenem terminu lotili Tedna zdravega mesta.

Na kuharski delavnici so se v ta namen podučili o čemažu in pripravili okusno juho s čemažem in mladimi koprivami s Klavdijo Simler, udeleženko MasterChefa in vsestransko ustvarjalko. Bogdan Rahten je predstavil osnovni koncept permakulture in svoje osebne izkušnje s pripravo dvignjenih gred, v okviru Zdrave tržnice pa so se pred Občino Šentjur predstavili z vsebinami izobraževanj za starejše in izpostavili jogo za starejše z Zdenko Vrečko, pripravo zdravih napitkov, tečaje jezikov in računalniške urice za različne ciljne skupine, preventivne ukrepe za ohranjanje zdravja …

Nedavno so se na povabilo podjetja Krka, d. d., odpravili še na brezplačen ogled njihovega proizvodnega obrata Notol 2, ki je na udeležence naredil velik vtis. Sklop »zdravih aktivnosti« je v tem mesecu popestril še obisk Jerneja Greguriča in Marjane Kugonič iz ZD Šentjur, ki sta v okviru Začetne integracije priseljencev s priseljenkami iz Albanije in Kosova spregovorila o osnovnih medicinskih izrazih v našem jeziku. Aktivnosti bodo konec meseca maja zaključili s kuharsko delavnico chefa Boruta Jovana, na kateri bodo člani njihove Univerze za tretje življenjsko obdobje preizkusili nekaj malih skrivnosti velikih mojstrov.

Poleg tega se bosta v mesecu maju njihov likovni in kaligrafski študijski krožek predstavila s svojimi izdelki, ki so nastajali skozi študijsko leto. Odprtje likovne razstave bo v šentjurski knjižnici, kaligrafske pa v lokalu Ramna Slivniško jezero, slednja bo odprta v duhu Svetovnega dneva čebel. Njihov najbolj prepoznaven študijski krožek, Luš´ni orkester, pa se z Jasmino Levičar intenzivno pripravlja na številne nastope; najbolj ponosni so na to, da so bili z avtorsko skladbo Jasmine in Nade Pungaršek izbrani za udeležbo na Marijafestu, ki bo 12. maja potekal na Ptujski gori. (LUŠ)

Sorodne novice

Prejeli smo: Promocija Ljudske univerze Šentjur na TV Celje

Jure Godler

Vloge strokovnih sodelavcev v vzgoji in izobraževanju

Jure Godler

Otroci naj novo tehnologijo uporabljajo zmerno in po pameti

Jure Godler

Prejeli smo: Misel je energija

Jure Godler

Rosvita Pesek na uvodnem srečanju šolskega leta

Jure Godler

Prejeli smo: V novo šolsko leto z Ljudsko univerzo Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več