10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Pestrost dogodkov na LUŠ

Šentjur, 22. 4. 2018 – Ljudska univerza Šentjur (LUŠ), ki v zadnjih letih deluje kot organizacijska enota Razvojne agencije Kozjansko, v svojem okolju nudi raznolike oblike izobraževanj vseh generacij ter spodbuja medgeneracijsko druženje ter učenje za in skozi življenje. Pri njih še posebej pestra meseca, april in marec, vsakoletno postrežeta z raznolikimi tečaji in drugimi aktivnostmi.  Že vse od marca so tako v teku intenzivna brezplačna izobraževanja za brezposelne (računalniško opismenjevanje za odrasle, tečaj nemščine na višji ravni), ta mesec pa se je pričel pospešeno odvijati tudi njihov program »Živimo zdravo z naravo«, s katerim so se aktivno in v razširjenem terminu lotili Tedna zdravega mesta.

Na kuharski delavnici so se v ta namen podučili o čemažu in pripravili okusno juho s čemažem in mladimi koprivami s Klavdijo Simler, udeleženko MasterChefa in vsestransko ustvarjalko. Bogdan Rahten je predstavil osnovni koncept permakulture in svoje osebne izkušnje s pripravo dvignjenih gred, v okviru Zdrave tržnice pa so se pred Občino Šentjur predstavili z vsebinami izobraževanj za starejše in izpostavili jogo za starejše z Zdenko Vrečko, pripravo zdravih napitkov, tečaje jezikov in računalniške urice za različne ciljne skupine, preventivne ukrepe za ohranjanje zdravja …

Nedavno so se na povabilo podjetja Krka, d. d., odpravili še na brezplačen ogled njihovega proizvodnega obrata Notol 2, ki je na udeležence naredil velik vtis. Sklop »zdravih aktivnosti« je v tem mesecu popestril še obisk Jerneja Greguriča in Marjane Kugonič iz ZD Šentjur, ki sta v okviru Začetne integracije priseljencev s priseljenkami iz Albanije in Kosova spregovorila o osnovnih medicinskih izrazih v našem jeziku. Aktivnosti bodo konec meseca maja zaključili s kuharsko delavnico chefa Boruta Jovana, na kateri bodo člani njihove Univerze za tretje življenjsko obdobje preizkusili nekaj malih skrivnosti velikih mojstrov.

Poleg tega se bosta v mesecu maju njihov likovni in kaligrafski študijski krožek predstavila s svojimi izdelki, ki so nastajali skozi študijsko leto. Odprtje likovne razstave bo v šentjurski knjižnici, kaligrafske pa v lokalu Ramna Slivniško jezero, slednja bo odprta v duhu Svetovnega dneva čebel. Njihov najbolj prepoznaven študijski krožek, Luš´ni orkester, pa se z Jasmino Levičar intenzivno pripravlja na številne nastope; najbolj ponosni so na to, da so bili z avtorsko skladbo Jasmine in Nade Pungaršek izbrani za udeležbo na Marijafestu, ki bo 12. maja potekal na Ptujski gori. (LUŠ)

Sorodne novice

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Prejeli smo: Promocija Ljudske univerze Šentjur na TV Celje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več