24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Prejeli smo: Po znanje na Ljudsko univerzo Šentjur

Hitre spremembe v današnjem času zahtevajo od posameznika, da se prilagaja novostim ter v vseh življenjskih obdobjih krepi svoje spretnosti in kompetence. Tako se na Razvojni agenciji Kozjansko, OE Ljudski univerzi Šentjur prizadevajo za raznolike oblike formalnih in neformalnih izobraževanj vseh generacij v svojem okolju. Izvajajo tudi programe usposabljanj za pridobitev javno veljavnih listin o poklicni usposobljenosti – certifikati Nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

V mesecu oktobru še posebej intenzivno zbirajo prijave otrok po različnih starostnih stopnjah ter odraslih za oblikovanje manjših skupin za tečaje angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine in španščine na različnih stopnjah. Prav tako ponujajo različna računalniška izobraževanja.

V okviru projekta »Izvajanje neformalnih izobraževalnih programov za brezposelne v letu 2017«, vključujejo brezposelne, v katere so udeleženci napoteni s strani Zavoda za zaposlovanje, v okviru evropskega projekta ˝Pridobivanje temeljnih kompetenc˝ organizirajo računalniške tečaje na začetni in nadaljevalni stopnji za zaposlene po 45-letu starosti. Izvajajo tudi brezplačni tečaj slovenščine za udeležence iz tretjih držav ter brezplačno dokončanje osnovne šole za odrasle. Veliko neformalnih izobraževanj pa je na voljo v okviru SOCIO – večgeneracijskega centra.

Z mesecem oktobrom se bo pričelo aktivno dogajanje tudi na Univerzi za tretje življenjsko obdobje (UTŽO), ki ponuja starejšim srečanja v obliki različnih predavanj, delavnic in seminarjev. Za uvod v delovanje se že nekaj časa pridno pripravljajo v Luš’nem orkestru, kjer s posebnimi gosti 7.10. pripravljajo v Ipavčevem kulturnem centru prireditev Luš’ne citre. Redna tedenska četrtkova srečanja pa bo otvoril pisatelj Tone Partljič. S članstvom UTŽO pa si starejši poleg tedenskih srečanj pridobijo tudi možnost vključitve v študijske krožke in popust pri jezikovnih tečajih in vadbi. Letos bodo na voljo računalniške urice za seniorje, fotografski krožek s Sebastjanom Jugom, likovno ustvarjanje s Kvirino Martino Zupanc, kaligrafija s Klavdijo Simler ter jezikovni tečaji angleščine, nemščine ter francoščine za seniorje.

Pripravljene so tudi že vsebine za izvedbo 9. Slomškovega simpozija (del kataloga Profesionalnih usposabljanj za delavce v vzgoji in izobraževanju), ki bo potekal 17. novembra v Slomškovi rojstni hiši na Ponikvi.

Sorodne novice

Z novimi znanji in spoznanji na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Ob zaključku razstave Slomškova polica na Kocki

Jure Godler

Tudi LUŠ izpadel z državnega razpisa. Se obeta pritožba?

ViP

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več