16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Prejeli smo: Prometne zagate na Bučn´cah

Društvo prijateljev mladine je tudi letos sodelovalo na tradicionalni prireditvi Bučn´ce. Našli ste nas pri stojnici, ki je z dekoracijo odražala jesen v vseh svojih barvah in darovih. Za nami je ponovno čudovit in s soncem obsijan dan. Projekt društva je podprla Občina Šentjur.

Za otroke smo pripravili otroško animacijsko predstavo »Prometne zagate čebele Počasnele«, ki se nekega jutra prvič odpravi v šolo čisto sama. Do sedaj jo je na poti spremljala mama, zato je bila prepričana, da se na ne more nič zgoditi. Zelo kmalu ugotovi, da cesta ni igrišče. Le kako naj varno in pravočasno prispe do šole?

Čebela Počasnela

Še dobro, da je prišla v Šentjur, kjer so ji otroci povedali in pomagali iz številnih prometnih zagat. Čebela Počasnela varno prispe v šolo, vsi pa spoznajo, da v prometu na pešce prežijo številne nevarnosti. Ves čas predstave so otroci aktivno sodelovali in staršem pokazali, da so zelo aktivni udeleženci v prometu. Jasno in glasno so čebeli povedali, kaj pomenijo posamezne luči na semaforju, kje in kako se prečka cesto, … Skratka, ponovno smo prišli do že znanega spoznanja: Cesta ni igrišče!

Otrokom smo ponudili predstavo, ki se dotika tematike (ne)varnosti v prometu in čebel, na katere smo Slovenci res lahko ponosni. Zakaj? Na predlog Čebelarske zveze Slovenije 20. maja obeležujemo Svetovni dan čebel. Na ta dan se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša.

Razglasitev tako pomembnega praznika je v okviru Organizacije Združenih narodov predlagala ravno majhna, vendar glede na pogum velika, Slovenija, zato si lahko to štejemo v veliko čast. Da je čebela nenadomestljiva in ima pomembno kompleksno mesto v naravi, pa je že vsesplošno znano! (Aleksandra Gradišnik, predsednica DPM Šentjur)

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur ostaja enako

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več