24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Prejeli smo: Promocija Ljudske univerze Šentjur na TV Celje

Celje, 12. 1. 2020 – Na povabilo voditeljice Polonce Marzel se je ekipa Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur z vodjo Alenko Testaniere in mentorico študijskih krožkov Jasmino Levičar ter člani Lušnega orkestra ter Lušne citre odpravila na snemanje oddaje V nedeljo pod lipo, ki si jo lahko ogledate tudi na kanalu YouTube. V eni uri in pol so v oddaji predstavili različna vseživljenjska izobraževanja, ki jih izvajajo na Ljudski univerzi Šentjur, praktično pa podkrepili z nastopi več generacij na citrah in pevci s sosednje UTŽO Šmarje pri Jelšah. Glavno sporočilo oddaje je bilo, da smo z učenjem za in skozi vse življenje in s trdno socialno mrežo bolj odporni na izzive, ki jih prinaša življenje.

Brezplačna izobraževanja

Velik poudarek je bil namenjen brezplačnim izobraževanjem, ki jih izvajajo za starejše zaposlene, pa tudi brezposelne, ki so manj izobraženi in na splošno nimajo toliko možnosti, da bi se izobraževali na svojih delovnih mestih, v manjšem obsegu pa sprejmejo tudi nekaj bolj izobraženih in mlajših oseb od 45 let. Ravnokar so namreč pričeli s programom Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja, preko katerega ljudje s podeželja usvojijo pester nabor znanj za izboljšanje svojega socialnega in ekonomskega statusa. Vpisujejo pa tudi v programe Tehnologija me ne bo povozila, Komunikacija, ki da življenju odnose, Angleščina za nove priložnosti in Nacionalne poklicne kvalifikacije viličarist(ka) in maser(ka). Tečaji se izvajajo v prostorih LU Šentjur ali na sedežih podjetij.

Druge uspešne oblike izobraževanj, ki na ljudski univerzi uspešno delujejo, so še študijske skupine upokojencev, študijski krožki (s svojimi koncerti in razstavami sta zadnje leto še posebej opazna likovni in citrarski), pa tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur, ki starejšim odraslim tedensko ponuja nove izobraževalne vsebine. Trenutno pričenjajo tudi z izobraževanji za pridobivanje jezikovnih in digitalnih kompetenc za mlade prevzemnike kmetij, v času šolskih počitnic pa v sodelovanju z IKC Šentjur za vas pripravljajo ustvarjalno dogajanje, vsak dan med 9.00 in 12.00. (LUŠ)

Posnetek oddaje V nedeljo pod lipo

Sorodne novice

Učenje za življenje

Jure Godler

Z igranjem na citre in prepevanjem si lepšajo življenje

Jure Godler

Ob dnevu žena tudi o položaju žensk v Indiji

Jure Godler

Na LUŠ-u z evropskimi sredstvi za program Izzivi podeželja

Jure Godler

Kulinarična delavnica s chefom Borutom

Jure Godler

Z LUŠ po nova znanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več