16.3 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Prejšnji teden je v naši glasbeni šoli s potekalo snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu. Televizija Slovenija v letošnjem letu pripravlja film o Josipu Ipavcu. RTV je del prispevka za dokumentarni film  ‘V Josipovem letu’, kot ga je poimenovala vlada RS, snemala tudi v Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev Šentjur. Sestri Tjaša in Nuša Štrajhar, ki sestavljata duo violina-klavir, sta pod mentorstvom učiteljic Mojce Eferl in Elizabete Rauter posneli zvočni posnetek Josipove skladbe Naša zvezda, ki bo predvajan tudi v tem filmu. Za isto skladbo pa je omenjeni duet violina-klavir na Ipavčevem vrtu posnel še videoposnetek te skladbe.

V tem filmu, ki ga vsi, še posebej pa Šentjurčani, z veseljem pričakujemo, bo predstavljeno tudi Josipovo življenje. V vlogi mladega Ipavca bo v filmu nastopil mladi pianist Timon Jelen. Timon se je za potrebe filma skupaj z mentorico Mojco Eferl naučil Sonatino za klavir štiriročno Josipovega strica Benjamina Ipavca. Ker pa je mladi Josip Ipavec veliko vadil in igral s svojim očetom, v vlogi Josipovega očeta v filmu nastopa Uroš Eferl.

Sorodne novice

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Gala večer posvečen dvema slovanskima romantikoma

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več