17.4 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Srečanje starejših občanov na Blagovni

Blagovna, 11. 4. 2019 – V četrtek smo na Blagovni organizirali že peto, tradicionalno srečanje krajanov Blagovne, starih nad 70 let. Kot vsako leto smo za starejše krajane pripravili kulturno obarvan program z nastopom otrok iz Blagovne, ki ga je povezovala Pascale Emilly Jurenec, dolgoletna prostovoljka Krajevne organizacije rdečega križa Blagovna. 

Kulturni program je začel štirinajstletni Amadej Štrajhar, zelo talentiran mlad glasbenik ob spremljavi svojega očeta. Na trobento in harmoniko sta zaigrala dve skladbi, in sicer Na avtocesti in Slovenija, od kod lepote tvoje. Temu je sledil nastop učencev OŠ Blagovna pod vodstvom učiteljice prvega razreda Monike Zupanec. Ti so pripravili čudovit program, katerega so zaključili z venčkom domačih pesmi in starejše občane popeljali v njihova otroška leta. Za konec pa sta nastopili še Maša in Živa Leskovar, izjemno uspešni sestrici, ki sta na violiono zaigrali skladbo Jureta Robežnika, Ti si moja Ljubezen, po priredbi profesoric glasbene šole Damjane Rosenstein in Elizabete Rauter

Temu je sledil govor predsednice KORK Blagovna, Kristine Leljak Jurenec, ki je kot vsako leto starejše občane prijazno pozdravila in nagovorila s toplimi besedami. Zbrane sta nagovorila tudi gospod Grubič, namestnik predsednika upokojencev Blagovna in predsednik Območnega združenja Rdečega križa Šentjur, mag. Štefan Tisel, ki sta oba izrazila zadovoljstvo nad delom KORK Blagovna. Na srečanju pa nismo pozabili na Andrejo Tisel, sekretarko Rdečega križa Šentjur, ki je v letošnjem letu za aktivno in požrtvovalno delo prejela bronasto priznanje Civilne zaščite, za kar smo ji iskreno čestitali in se ji zahvalili za sodelovanje z nami. 

Uradnemu delu je sledila tradicionalna obdaritev jubilantov, za katero so poskrbele podpredsednica KORK Blagovna, Mojca Škrubej, tajnica Helena Rojec in članica KORK Blagovna Olga Židan. Obdarjenih krajanov je v letu 2018 bilo sedemnajst. Sredstva za prekrasna darila so del prostovoljnih prispevkov, ki jih naši mladi prostovoljci zberejo ob raznašanju koledarjev. Le-ti so se na srečanju tudi osebno predstavili in zelo smo ponosni, da jih je iz leta v leto več, in upamo, da se bo ta tradicija tudi nadaljevala. 

Ker je letošnje leto zaznamovala peta obletnica, smo za presenečenje pripravili torto, v katero sta zarezali najstarejša prisotna krajanka ga. Drešček Terezija in predsednica KORK Blagovna Kristina Leljak Jurenec, z željo še na mnoga zdrava leta. 

 

KORK Blagovna

Sorodne novice

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Jure Godler

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Na 24. srečanju turističnih društev obvodnih krajev

Jure Godler

Srečali so se po 40-tih letih

Majda Rezec

Sedmo srečanje kmečkih žena v Žalcu

Jure Godler

Sveti Štefan: Srečanje učiteljev in ravnateljev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več