21.6 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Prejeli smo: V DPM ponovno “Pozdravljali morje”

Fiesa, 10. 7. 2019 – Društvo prijateljev mladine Šentjur je sredi julija odpeljalo poln avtobus otrok na morje v Fieso. Projekt podpira Občina Šentjur. Projekt “Pozdrav morju” je prvi od treh terminov in v DPM smo ga več kot odlično realizirali. Zbrali smo se ob 7. uri na Avtobusni postaji Šentjur ter navdušeni krenili morju naproti. Izlet na morje ni zgolj izlet, ampak tudi »šola v naravi«, saj se je projektu priključil tudi predstavnik iz Centra za krepitev zdravja Šentjur. Njihova prisotnost, ki je že potrjena tudi za ostala dva termina, daje projektu dodano vrednost, saj vodi delavnice usmerjene v zdrav način življenja in v varno zaščito na soncu ter v morju, hkrati pa zraven prinese tudi medicinske pripomočke za  merjenje krvnega pritiska, srčnega utripa, krvnega sladkorja. Na izletu je predstavnik CKZ Šentjur izvedel delavnice tako za otroke kot za odrasle.

Morje smo nasmejano pozdravili ter obljubili, da se vrnemo še dvakrat. Druženje smo zaključili v večernih urah ter sklenili, da ga je vredno ponoviti. Na cesti ni bilo gneče, morje je bilo toplo, sonce nas je prijetno grelo in, kar je najpomembnejše, naužili smo se morske klime ter se varno vrnili domov. Za nami je nova dogodivščina in lep spomin. Morje bomo ponovno pozdravili v predvidenih terminih, in sicer, 7. 8. in 21. 8. 2019. V Društvu prijateljev mladine Šentjur strmimo k cilju, da projekte izvedemo na najboljši ravni. Otrokom želimo z naše strani resnično dati novo izkušnjo, predati dodatno znanje ter, kar je najpomembnejše, ustvariti lep spomin.

(Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur)

Sorodne novice

Prejeli smo: Počitnikovanje goriških upokojencev

Jure Godler

Prejeli smo: Morje ali bazen? Oboje!

Jure Godler

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Petnajst let z roko v roki za dobrobit ranjenih duš

Jure Godler

Obvestilo: Prekinitev aktivnosti CKZ Šentjur

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več