33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Volilni konferenci SDS Šentjur

Izjava za javnost: Volilni konferenci Občinskega odbora SDS Šentjur in Občinskega odbora Slovenske demokratske stranke Šentjur

Šentjur, 1. 2. 2019 – Člani Občinskega odbora Slovenske demokratske stranke (OO SDS) Šentjur so se v petek, 1. februarja 2019, zbrali kar na dveh volilnih konferencah. Na volilni konferenci odbora so izvolili novo vodstvo OO SDS Šentjur. Sledila je še volilna konferenca Občinskega odbora Slovenske demokratske stranke (SDM) Šentjur, kjer so prav tako izvolili novo vodstvo. Volilna konferenca se je pričela z uvodnim nagovorom dotedanjega predsednika OO SDS Šentjur Jožeta Koržeta. Sledila so poročila o delu za leto 2018. 

Za občinski odbor je bilo leto 2018 dokaj uspešno leto. Bili so eden izmed uspešnejših odborov pri zbiranju podpisov za zakonodajni referendum o 2. tiru, kandidatka za poslanko Jelka Godec je na državnozborskih volitvah dosegla najbolši rezultat v 5. volilni enoti in bila ponovno izvoljena v DZ RS. Na lokalnih volitvah so, kot edina stranka v Šentjurju, dosegli boljši rezultat, kot na volitvah 2014. Rezultat je še toliko bolj razveseljujoč, ker so na volitvah nastopili s pomlajeno ekipo. V letu 2018 je v odbor stopilo 34 novih članov. Veseli dejstvo, da gre za mlajšo generacijo članov, ki želi aktivno sodelovati v odboru.

V času volilnih kampanj in tudi izven njih so v letih 2017 in 2018 v šentjurski in dobjanski občini po domovih razdelili kar 1400 slovenskih zastav. Z obiski na domovih bodo nadaljevali z namenom sponavanja resnične problematike občanov občine Šentjur. 

Novo predsedstvo

Za novo predsednico Občinskega odbora SDS Šentjur je bila izvoljena Jelka Godec, ki se je članom zahvalila za zaupanje. V nagovoru je poudarila pomen nadaljevanja dosedanjega dobrega dela odbora, članov in vseh, ki želijo, da občina in država napredujeta v razvoju za dobro njenih državljanov. Napovedala je aktivno leto na področju odpiranja aktualnih tem na pogovornih večerih, večanje števila članov v stranki in aktivno, kakovostno delo svetnikov v občinskem svetu Občine Šentjur, kjer bodo delovali kot opozicija. 

Prisotni so nato še izvolili člane Izvršilnega odbora SDS Šentjur. Odbor bodo Godčevi pomagali voditi: Franc Arzenak, Aleks Senica, Urška Lisec, Jože Korže, Milena Žlof, Anton Bevc, Janko Pušnik, Žiga kresnik, Mojca Inkret, Ludvik Žafran, Anton Kresnik, Aleksandra Šuster Močnik in Marko Selič. Glede na pomlajeno šentjursko ekipo SDS, ki vključuje starejše izkušene člane, lahko pričakujemo še aktivneješ delo ne le na političnem parketu, ampak tudi na področju družbenih dejavnosti.

Podmladek

Člani so se z manjšim darilom zahvalili dosedanjemu dolgoletnemu predsedniku SDS Šentjur Jožetu Koržetu za odlično vodenje odbora. Volilni konferenci OO SDS je sledila še volilna konferenca OO SDM Šentjur, ki je napovedala aktivnejšo vključenost mladih do 30 let v delo stranke na lokalnem in državnem nivoju.

Za predsednico OO SDM Šentjur je bila izvoljena Martina Kroflič. S svojimi sodelavci, ki so bili izvoljeni v IO SDM Šentjur, je že napovedala prvo večjo aktivnost. 3. marca 2019 bo v organizaciji SDM Šentjur izvedena dobrodelna glasbena prireditev z naslovom Iz srca za srčke. Prireditev bo potekala v IKC. Celotni izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili za nakup ultrazvočnega aparata za Pediatrični urgentni center v SB Celje. Mladi v SDM pričakujejo, da se jim bo priključilo večje število novih članov. Po obeh končanih volilnih konferencah je sledilo prijetno druženje in neformalni pogovori so prinesli nove ideje in zamisli za prihodnost. 

(SDS Šentjur)

Sorodne novice

Poslanska nadomestila – jih prejemajo tudi naši (bivši) poslanci?

ViP

Uradno: Jelka Godec na čelo poslanske skupine SDS

ViP

Godčeva ponovno na podpredsedniškem mestu SDS

ViP

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP

Minister Vizjak z županom o aktualnih okoljskih temah

Jure Godler

Z donacijo državne sekretarke do novega dezinfektorja

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več